Acasă » Interes general » Cum să ai o organizație rezistentă în fața atacurilor cibernetice

Cum să ai o organizație rezistentă în fața atacurilor cibernetice

22 iunie 2022
Digitalizare
energynomics

Multe dintre atacurile împotriva infrastructurilor critice sunt posibile pentru că un angaja a dat un click pe un link dintr-un e-mail de tip spear phishing. Pentru a reduce la minimum astfel de riscuri, este necesar să menținem o bună conștientizare asupra securității pentru a întări controlul tehnic și preventiv al rețelei. Acest articol este parte dintr-un efort menit să sporească gradul de conștientizare a personalului cu privire la potențialele amenințări și vectorii de atac cibernetic.

O organizație sănătoasă funcționează fără probleme atunci când concentrează toate eforturile de securitate cibernetică într-un scop unic: atingerea obiectivelor de business, indiferent de climatul imprevizibil al mediului de afaceri. Guvernanță, Risc și Conformitate – GRC reprezintă un mijloc sigur de obținere a performanței în toate departamentele companiei, cum ar fi conformitatea cu normele internaționale, riscul, legalitatea, finanțele, IT, auditul intern – sau chiar în cadrul liniilor de management, cum ar fi stakeholderii sau consiliul de administrație. GRC poate fi înțeleasă ca o strategie universale care funcționează ca o protecție pentru toate tipurile de date organizaționale. Pentru a prelua controlul asupra proceselor interne și a gestiona riscurilor este nevoie de

  • managementul companiei, precum și al factorilor de decizie și de stabilirea unor principii etice care guvernează procesele interne – Guvernanță
  • analiza și diminuarea riscurilor, ca măsură de prevenire a riscurilor în afaceri, financiare și operaționale – Managementul riscurilor
  • creșterea capacității de a monitoriza, adapta și respecta reglementările generice stabilite de guvern – Conformitate

Dintre serviciile GRC disponibile, acestea sunt cele mai frecvente abordări utilizate în toate industriile.

CISO-On-Demand

Serviciile de consultanță la cerere îți ajută organizația să beneficieze de acces constant la sfaturile specialiștilor. Acest serviciu aduce în cadrul companiilor un specialist responsabil cu securitatea informațiilor care își folosește abilitățile și cunoștințele de conducere pentru a crea, planifica și executa o strategie de securitate acționabilă pentru întreaga companie. Scopul acestei resurse este de a facilita gestionarea programelor de securitate la cel mai înalt nivel, de la cunoștințele umane, la modul de lucru și soluții tehnologice.

Principalul obiectiv al CISO este identificarea și evaluarea riscurilor de securitate a informațiilor pentru infrastructura companiei, asigurând în același timp implementarea politicilor și procedurilor de securitate a informațiilor. Acest lucru garantează funcționarea perfectă a procesului de gestionare a securității informațiilor.

Audit conformitate de securitate

Auditurile de conformitate a securității duc la prevenirea furtului de date, facilitând identificarea, documentarea și adresarea în mod corespunzător a oricărei vulnerabilități de rețea ce ar putea afecta sistemele interne. Aceste audituri contribuie la evaluarea măsurabilă a modului în care sunt aplicate politicile de securitate și totodată oferă soluții pentru o strategie de securitate eficientă.

Procesul de audit poate scoate la suprafață multe aspecte trecute cu vederea din cadrul strategiei de securitate. Cel mai bun mod de lucru include o abordare sistematică și structurată care facilitează construcția unui mediu sigur pe termen lung, în ceea ce privește standardele și practicile.

Evaluare de risc

Pentru a consolida baza de securitate a companiei astfel încât să întărești reziliența acesteia chiar și în perioade incerte, aplică inteligența în securitatea cibernetică a companiei și contribuie la dezvoltarea acesteia în cadrul unui sistem hibrid, în care se combină inteligența umană cu cea artificială, pentru a proteja reputația organizației, locurile de muncă, perspectivele de afaceri și un viitor mai sigur pentru toți cei implicați.

Experții folosesc un mix de instrumente comerciale și instrumente de tip open-source dezvoltate intern pentru a suplimenta efortul manual. Utilizarea instrumentelor automate, combinate cu tehnici de identificare manuală, duce la identificarea vulnerabilităților comune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.