Acasă » Interes general » PSD propune plafonarea prețurilor la carburanți la 7 lei litrul

PSD propune plafonarea prețurilor la carburanți la 7 lei litrul

22 iunie 2022
Consumatori
energynomics

Plafonarea prețurilor la carburanți solicitată de PSD la nivelul de 7 lei pe litru, conform unor surse, ar costa bugetul de stat circa 1,8 miliarde de euro dacă ar fi aplicată timp de șase luni, la nivelurile actuale de preț, conform e-nergia.ro.

PSD consideră că stabilirea unui preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial, de la producător la benzinărie, sunt variante care ar trebui discutate de urgență în cadrul Coaliției de guvernare. Printr-un comunicat de presă, Partidul Social Democrat salută acordul partidelor din Coaliție cu privire la necesitatea unei intervenții hotărâte din partea Guvernului pentru combaterea creşterii prețurilor la carburanți.

În acest sens, social-democrații solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte urgent în Coaliție propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie altă soluție identificată în acest sens.

Totodată, PSD subliniază că orice întârziere a unei decizii din partea Executivului în această privință afectează grav atât economia națională, cât şi puterea de cumpărare a cetățenilor.

„Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluție de legiferare, prețurile la carburanți s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru. Aşadar, nu mai e timp de analize şi dezbateri! E nevoie de acțiune! Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creşteri de prețuri”, se arată în comunicat.

Potrivit unor surse politice citate de Digi 24, PSD ar lua în calcul o plafonare la nivelul de 7 lei pe litru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.