Acasă » Evenimente externe » „Cu energie către viitor”, la EnergyFEST 2023

„Cu energie către viitor”, la EnergyFEST 2023

18 februarie 2023
Evenimente externe
energynomics

În perioada 9-11 martie, Universitatea POLITEHNICA din București vă invită la EnergyFEST, un eveniment care promite că va prezenta publicului larg cele mai recente descoperiri tehnologice din domeniul energiei nepoluante.

De la activitățile industriale, până la mijloacele de transport și metodele de încălzire, energia face parte din viața noastră de zi cu zi. Din nefericire, aceasta reprezintă și una dintre principalele surse de emisii poluante și de gaze cu efect de seră. Există, însă, soluții prin care putem contribui la protejarea mediului înconjurător. Prin utilizarea surselor de energie regenerabile și curate, inginerii vor fi eroii viitorului.

Într-un context economic complex, influențat de creșterile prețurilor la energie și de consecințele încălzirii globale, cadrele didactice și studenții Universității POLITEHNICA din București lucrează permanent pentru a descoperi noi metode de decarbonizare a sectorului energetic.

UPB reunește principalii factori de decizie din întregul spectru al sistemului energetic.

Cei mai importanți lideri ai industriei energetice aflată în plină dezvoltare vor fi prezenți la EnergyFEST pentru a discuta principalele teme ale momentului și pentru a găsi soluții la provocările viitorului. Astfel, campusul va transporta publicul prezent “cu energie către viitor”. De la instalații pentru producerea de energie electrică și termică din surse convenționale la cele bazate pe surse de energie regenerabile (biomasă, panouri fotovoltaice, turbine eoliene, microhidrocentrale, hidrogen, pompe de căldură), de la instalații de producere a energiei din deșeuri până la sisteme de management și stocare a energiei, toate vor fi expuse pentru pasionații de tehnologie la EnergyFEST. Modul de funcționare și beneficiile specifice acestora vor fi prezentate în cadrul conferințelor organizate pe parcursul evenimentului.

Timp de 3 zile, campusul UPB va găzdui zeci de mii de participanți, lideri ai industriei energetice și pasionați de tehnologie. Printre cei care și-au anunțat deja prezența la eveniment se numără Monsson, OMV Petrom, Tema Energy, Honeywell, Nuclearelectrica, Siemens Energy, Phoenix Contact, Transelectrica, Enel, HENRO, Crystal System, ACE ISS, Electromontaj, Eximprod, Volt, ICSI, Alive Capital, SolarX, INOVECO, WING Computer Group, INCD Turbomotoare COMOTI, SUNCHARGE powered by Inteligent Convergent Solutions, Audit IT&C, ICPE-CA, ISPE, INCD GeoEcoMar, ELI-NP, Trilux, Weber Engineering și Bright Technology. \

Vă așteptăm să descoperim împreună ce sisteme vor defini casele inteligente și cum vor arăta viețile noastre în viitor.

Website eveniment – energyfest.upb.ro

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *