Acasă » Interes general » Republica Moldova: Victor Parlicov, ministru al Energiei în noul Guvern condus de Dorin Recean

Republica Moldova: Victor Parlicov, ministru al Energiei în noul Guvern condus de Dorin Recean

17 februarie 2023
Dezvoltare profesională
Bogdan Tudorache

Membrii noului Guvern al Republicii Moldova au depus joi jurământul de învestire în funcție în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc la Preşedinție, după învestirea noii echipe guvernamentale şi a premierului desemnat de către Parlament, relatează Radio Chişinău. Noul premier este Dorin Recean, consilier al Președintelui Republicii Moldova și fost ministru de Interne, după cum a relatat Energynomics săptămâna trecută, iar noul ministru al Energiei este Victor Parlicov.

Componența noii echipe guvernamentale nu s-a modificat prea mult, fiind schimbată conducerea doar a patru ministere. Astfel, Lilia Dabija a preluat portofoliul Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale,  Ministerul Finanțelor va fi condus de către Veronica Sirețeanu, iar cel al Justiției, de Veronica Mihailov-Moraru. Victor Parlicov preia unul din portofoliile nou-înființate azi, al Energiei.

Victor Parlicov – fost director al Asociației GreenCityLab (GCL) este expert în energetică, politici de climă și dezvoltare durabilă.

În perioada 2010-2014 a deținut funcția de Director general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și este membru de onoare al Asociației Regionale ai Reglementatorilor în Energie (ERRA). În peste 20 ani de experiență a făcut consultanță în afaceri (industrie, agricultură, energetică) și activități de analiză / expertiză în domeniul politicilor publice, atât pentru autoritățile publice locale, cât și cele centrale, precum și pentru instituții internaționale, conform datelor Energynomics.

”Noul guvern are de administrat treburile țării într-o perioada dificilă, marcată de multiple crize, iar sarcina sa este să ofere siguranță cetățenilor şi să pună țara pe un făgaş de dezvoltare în pofida acestor crize”, a menționat în discursul său preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Ea s-a referit la sarcina de consolidare a securității Republicii Moldova în condițiile în care tentativele de destabilizare sunt o realitate în țară.

”Aşteptările oamenilor sunt foarte mari. Republica Moldova trebuie nu doar să reziste, ci şi să se dezvolte. Sarcina noului guvern este să ofere siguranță şi să pună țara pe un făgaş de dezvoltare în pofida crizelor. Aderarea la UE rămâne proiectul de țară, ce va permite creşterea economică şi ridicarea nivelului de trai al oamenilor. Avem nevoie de paşi hotărâți pentru a consolida securitatea țării. Amenințările la adresa țării noastre sunt o realitate. Tentativele de destabilizare sunt o realitate”, a spus Maia Sandu.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Un comentariu la „Republica Moldova: Victor Parlicov, ministru al Energiei în noul Guvern condus de Dorin Recean”

  1. Pingback: Republica Moldova: Victor Parlicov, ministru al Energiei în noul Guvern condus de Dorin Recean - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *