Acasă » Termo » Cristina Prună crede că Valea Jiului trebuie să-și păstreze statutul de zonă energetică

Cristina Prună crede că Valea Jiului trebuie să-și păstreze statutul de zonă energetică

21 mai 2019
Minerit
Energynomics

Regiunea Văii Jiului trebuie să-și păstreze statutul de zonă energetică, spune deputatul USR Cristina Prună. În acest sens, aceasta apreciază că ușor-ușor încep să apară și câteva raze de speranță în această direcție, după anunțul făcut de mai multe companii energetice ”curate”, care dezvoltă producția de energie bazată pe surse regenerabile și care doresc să investească în Valea Jiului, conform Ziarului Exclusiv.

”Am fost plăcut surprinsă de anunțul companiilor din sectorul regenerabilelor care vor să investească în reconversia minerilor. Cred că este prima soluție viabilă 100% privată care poate să absoarbă o parte din forța de muncă din minerit. Există potențial ca multe alte inițiative de acest gen să apară, însă e nevoie de viziune pentru ca statul să creeze cadrul ca ele să se întâmple: infrastructură care să conecteze Valea de principalele culoare rutiere și de căi ferată și facilități fiscale acolo unde este cazul. Zona poate fi, în continuare, un producător de energie, adaptat la cerințele tranziției energetice”, a spus deputatul Cristina Prună, în cadrul unei conferințe de presă.

Autor: Energynomics

Un comentariu la „Cristina Prună crede că Valea Jiului trebuie să-și păstreze statutul de zonă energetică”

  1. Nu sa reusit realizarea unei infrastructuri eficiente pentru fabrica Dacia, care vinde la export masiv.Apropo de interviul dnei avocat ,imi vine in minte cuvintele marelui matematician Grigore Moisil,SA-I FIE TARANA USOARA , -propun sa unim geografia, cu geometria si cu geologia si sa-l punem presedinte pe Geo Bogza,,Presupun ca are legatura cu numarul de voturi,unii merg in Valea Jiului,altii la Complexul Energetic Oltenia, dupa care uita ca mai exista aceste obiective energetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *