Acasă » Electricitate » CRE propune un dialog româno-danez pentru o tranziție energetică eficientă

CRE propune un dialog româno-danez pentru o tranziție energetică eficientă

27 aprilie 2022
Electricitate
energynomics

Asociația Centrul Român al Energiei, în parteneriat cu Ambasada României în Danemarca, cu susținerea Ministerului Energiei din România, a Federației Daneze a Industriei Energetice și a Școlii de Infrastructură Energetică din Copenhaga, organizează în data de 3 mai 2022 cel mai amplu dialog dintre reprezentanții sectoarelor energetice din România și Danemarca.

Anul 2022 a debutat cu un conflict armat la granițele Uniunii Europene. Acesta a adăugat o presiune semnificativă asupra crizei deja existente a prețurilor energiei și a realimentat dezbaterea privind securitatea energetică a statelor membre, independența energetică și competitivitatea blocului comunitar. Astfel, proiectele privind diversificarea rutelor de transport și a resurselor energetice, interconectarea rețelelor și a piețelor energetice europene, amplificarea producției interne de energie și eficiența energetică au căpătat valențe de urgență.

Fiecare în propria sa regiune, România și Danemarca joacă un rol activ în această dezbatere.

Ambele țări împărtășesc ambițiile și planurile propuse de Bruxelles privind tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon.

Evenimentul din 3 mai este dedicat conectării oportunităților și proiectelor din domeniul energetic din România cu companii reprezentative, producători de tehnologie și cu bunele practici din Danemarca. Principalele subiecte vizate sunt energia din surse offshore și onshore, rețelele inteligente și interconectările, precum și termoficarea urbană centralizată. Printre companiile și organizațiile deja confirmate, din România, se numără Hidroelectrica, OMV Petrom, Transelectrica, Transgaz, Termoenergetica, EnergoBit, Zamfirescu Racoti, Vasile și Partenerii, și Asociația Producătorilor de Energie Electrică din România – HENRO. Din Danemarca, au confirmat prezența companii precum European Energy, Energinet, VEKS și Copenhagen Infrastructure Partners.

Programul delegației include o conferință, două vizite tehnice și întâlniri bilaterale între companiile energetice românești și daneze.

Conferința va avea loc la reședința ambasadorului României în Danemarca și va fi difuzată online pe canalele oficiale ale partenerilor evenimentului.

Mai multe detalii AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *