Acasă » Evenimente Trecute » Corneliu Bodea (CRE): România trebuie să fie mai activă la Bruxelles

Corneliu Bodea (CRE): România trebuie să fie mai activă la Bruxelles

14 iunie 2016
Evenimente Trecute
Gabriel Avăcăriței

Corneliu Bodea, preşedintele Centrului Român al Energiei şi directorul executiv al Adrem, a salutat faptul că România avansează în conturarea unei noi strategii energetice, „adaptată la provocărilor momentului şi cu deschidere către o viziune”. În cadrul dezbaterilor despre „Politici europene de promovare a unei dezvoltări energetice sustenabile”, în a doua zi a FOREN 2016, Corneliu Bodea a susţinut necesitatea unei activităţi mai eficiente a României la Bruxelles, în instituţiile Uniunii Europene.

„Trebuie să fim mai activi. Trebuie să ne afirmăm interesele mai serios şi mai pregnant, pentru că există nenumărate riscuri. Există riscul ca într-o piaţă interconectată – fie piaţa de electricitate sau piaţa de gaze – energia ieftină să fie consumată în altă parte din regiune”, a avertizat Corneliu Bodea. Într-un asemenea scenariu, consumatorul român ar fi expus unor preţuri rezultate din piaţa liberă, dar nepotrivite pentru nivelul său de suportabilitate, a opinat preşedintele CRE. „De asemenea, trebuie să fim atenţi la ceea ce se întâmplă în industrie. Pentru a creşte sau pentru a redeveni la ceea ce ar trebui să fie şi a fost odată, industria României are nevoie de o industrie energetică competitivă, care să vină pe pieţe cu preţuri bune pentru producătorii români”, a insistat Corneliu Bodea.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Un comentariu la „Corneliu Bodea (CRE): România trebuie să fie mai activă la Bruxelles”

  1. STRATEGIE.Subiectul energie ieftina va trebui tratat unitar la nivel de UE, aparat prin legislatii corespunzatoare.Exista tentatii permanente in goana dupa profit, pentru a vinde energie la preturi ridicate cu implcatii in nivelul de trai al populatiei.Monitorizarea resurselor de energie ieftina duce implicit la stimularea investitiilor rentabile cu rezultate rapide de crestere a economiilor respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.