Acasă » Interes general » Mediu » Corina Popescu este noul vicepreşedinte al Uniunii Industriei Energetice – Eurelectric

Corina Popescu este noul vicepreşedinte al Uniunii Industriei Energetice – Eurelectric

23 mai 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Consiliul de Administraţie al Eurelectric a ales noua echipă prezidenţială, care va fi condusă de Jean-Bernard Lévy, directorul general al EDF ca preşedinte, şi doi vicepreşedinţi: Corina Popescu, directorul general al Electrica, şi Leonhard Birnbaum, directorul general al E.ON, potrivit unui comunicat transmis de Eurelectric.

Cei trei vor face eforturi pentru adoptarea unor măsuri decisive pentru a pune energia electrică produsă cu emisii reduse de carbon şi energia regenerabilă în centrul Pactului Verde European, pentru a induce o tranziţie energetică sustenabilă şi eficientă din punct de vedere al costului în rândul statelor membre UE.

Astfel, Pactul Verde European va fi promovat ca o oportunitate socială, industrială şi strategică pentru toţi europenii, se va pune accentul pe un stil de viaţă electric, cu emisii reduse de carbon, rezolvând impozitarea discriminatorie a energiei care afectează electricitatea, şi pe sprijinirea stabilirii unui preţ consolidat al carbonului, potrivit Agerpres.

Deasemenea, noua conducere se va asigura că întreaga gamă de tehnologii pentru emisii reduse de carbon va contribui la decarbonizarea eficientă din punct de vedere al costului, şi se va scoate în evidenţă rezilienţa şi flexibilitatea electricităţii ca un activ cheie pentru Pactul Verde European.

Uniunea Industriei Energetice – Eurelectric, cu sediul la Bruxelles, este principalul partener al Comisiei Europene pe probleme energetice, consultat în luarea deciziilor comunitare referitoare la acest domeniu. Eurelectric reprezintă interesele industriei de energie electrică la nivel paneuropean. Asociaţia include 3.500 de companii din Europa, cu o cifră de afaceri totală de peste 200 miliarde de euro, şi acoperă toate problemele majore care afectează acest sector, de la producţia de energie electrică şi pieţele de energie, la reţele de distribuţie, clienţi, precum şi problemele de mediu şi dezvoltare durabilă şi sustenabilitate.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *