Acasă » Regenerabile » Coreea de Sud va investi 36 de miliarde USD în energie regenerabilă până în 2020

Coreea de Sud va investi 36 de miliarde USD în energie regenerabilă până în 2020

7 iulie 2016
Eolian
energynomics

Guvernul Coreei de Sud a prezentat un plan prin care își asumă investiții de aproximativ 42 miliarde de woni (36,6 miliarde dolari SUA) în dezvoltarea energiei din surse regenerabile, cum ar fi energia solară și eoliană și centralele electrice ecologice, până în 2020, conform International Business Times.

Conform planului, noile centrale electrice din surse regenerabile vor fi construite pentru a produce 13 milioane de kilowați de electricitate pe an – echivalent al producției realizate de 26 de uzine pe cărbune din țară – potrivit Ministerului Comerțului, Industriei și Energiei, citat de Agenția de știri Yonhap. Ministrul Joo Hyung-Hwan a declarat la o reuniune a viitorului Comitet pentru strategia energetică a țării că aproximativ 33 de miliarde de woni vor fi cheltuite pentru dezvoltarea surselor regenerabile de energie în următorii cinci ani, cu 4,5 miliarde de woni investite în sisteme de stocare a energiei și alte 2 trilioane de woni în centralele electrice eco-friendly.

Guvernul a mărit raportul de generare a energiei din surse regenerabile până la 5 la sută, până în 2018, și 7 la sută până în 2020, așteptându-se ca noile sectoare energetice să creeze aproximativ 30.000 de locuri de muncă până în 2020.

Ministrul a spus, de asemenea, că producătorii casnici vor putea vinde energia electrică produsă în propriile panouri solare, în timp ce clădirile comerciale mari ar putea fi echipate cu generatoare de energie solară de 1.000 kW pentru a economisi bani. În prezent, Korea Electric Power Corp. este singurul jucător eligibil pentru a cumpăra și distribui energie electrică în țară.

„Guvernul va elimina reglementările care nu sunt necesare și va spori sprijinul guvernamental pentru a promova sectorul energiei regenerabile,” a spus Chae Hee-bong, ministru adjunct comercial pentru politicile energetice și de resurse, în cadrul unui briefing de presă. „Aceasta va ajuta, de asemenea, noilor companii să exploreze piețele externe.”

Începând cu 2015, instalațiile de gaze naturale lichefiate au reprezentat 33 la sută din producția totală de energie din Coreea de Sud, urmate de uzinele de cărbune cu 28 la sută și energia nucleară cu 22 la sută. Guvernul a anunțat luna trecută că s-a luat în considerare închiderea centralelor electrice vechi pe bază de cărbune, în încercarea de a reduce emisiile fine de praf, având în vedere agravarea poluării aerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *