Acasă » Electricitate » Contorizarea inteligentă este doar prima etapă în eficientizarea consumului de energie

Contorizarea inteligentă este doar prima etapă în eficientizarea consumului de energie

27 noiembrie 2022
Electricitate
energynomics

Contorizarea inteligentă a consumurilor de energie este doar una dintre metodele de atingere a obiectivelor de eficiență energetică. Companiile ar trebui însă să ia în calcul și realizarea unor audituri energetice pentru a-și putea utiliza echipamentele într-un mod optim.

”Cu toții ne dorim eficiență în activitatea noastră și în consumul de resurse. Informarea, conștientizarea și asumarea joacă un rol important. Componenta tehnică este cea mai importantă în domeniul eficienței energetice, ea ne ajută să ajungem la obiectivele propuse sau impuse”, a declarat Daniel Rus, regional sales manager al MET România Energy, în cadrul conferinței “Digitalizare și Eficiență energetică – Cluj-Napoca”, organizate de Energynomics.

Potrivit lui Rus, orice dezechilibru între componenta de producție și cea de consum generează costuri importante, dar circa 70% dintre clienții MET au contoare inteligente care permit companiei să realizeze în timp real echilibrarea cât mai corectă a consumului de energie.

”Piața este din ce în ce mai imprevizibilă. În relațiile contractuale cu clienții ne dorim să oferim stabilitate și predictibilitate, astfel încât să le fie ușor să își facă bugetele. Din păcate, ceea ce se întâmplă în piață ne îngreunează puțin situația, dar reușim să trecem peste aceste aspect”, a spus Rus.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI DANIEL RUS

Compania tranzacționează anual 3 TWh de energie electrică și gaze naturale în România. La nivel global, grupul MET a avut anul trecut o cifră de afaceri de 18,1 miliarde de euro.

Conferința “Digitalizare și Eficiență energetică – Cluj-Napoca” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor săi: Eaton Electric, Elgeka-Ferfelis Romania, Enel X, EnergoBit, Kawasaki Gas Turbine Europe, MET Energy România, REI Group, Photomate, Volt, Wiren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *