Acasă » Petrol și Gaze » Cogenerarea ajută la funcționarea energiei regenerabile

Cogenerarea ajută la funcționarea energiei regenerabile

27 noiembrie 2022
Cogenerare
energynomics

Instalațiile de generare a energiei în cogenerare pot contribui la buna funcționare a centralelor de energie regenerabilă, spune Cristian Athanasovici, Business Development Manager, Kawasaki Gas Turbine Europe. ”Cogenerarea ajută la funcționarea energiei regenerabile și le susține”, a afirmat el, în cadrul conferinței “Digitalizare și Eficiență energetică – Cluj-Napoca”, organizate de Energynomics.

Kawasaki dezvoltă sisteme eficiente pentru generarea în cogenerare a energiei electrice și termice, iar cele mai potrivite unități pentru asigurarea necesarului de energie la nivel urban sunt capacitățile mai reduse, dar cu o eficiență extrem de ridicată.

Sistemele de cogenerare pe gaz pot fi cuplate cu hidrogen, Kawasaki având deja inițiative în acest sens la nivel global. Totuși, hidrogenul va putea deveni o soluție energetică fezabilă abia după 2030 sau chiar 2035.

”Suntem pregătiți pentru orice impune UE”, a mai spus Athanasovici.

Kawasaki și-a stabilit biroul în București în 2018 și are în prezent 67 de angajați. Biroul este responsabil pentru activitățile de promovare și vânzări în Europa de Sud-Est. Compania își fundamentează businessul din sectorul energetic pe trei piloni, respectiv decarbonizare, descentralizare și digitalizare.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI CRISTIAN ATHANASOVICI

Vânzările totale al Kawasaki în anul fiscal 2020 s-au ridicat la 1,48 trilioane de yeni japonezi (11,6 miliarde de euro). Cea mai mare contribuție în vânzări au avut-o sistemele aerospațiale (29,8% din total), urmate de divizia de motoare pentru motociclete (21,1%) și sistemele destinate sectorului energetic (16%). Componenta de robotică și mașini de precizie a asigurat 12,6% din vânzările grupului, iar construcția de nave și structuri offshore a livrat 6,1% din total.

Conferința “Digitalizare și Eficiență energetică – Cluj-Napoca” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor săi: Eaton Electric, Elgeka-Ferfelis Romania, Enel X, EnergoBit, Kawasaki Gas Turbine Europe, MET Energy România, REI Group, Photomate, Volt, Wiren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *