Acasă » Electricitate » Continental: În şase ani, producătorii auto germani vor completa tranziția către mașini electrice

Continental: În şase ani, producătorii auto germani vor completa tranziția către mașini electrice

8 august 2017
Electricitate
energynomics

Este puţin probabil ca producătorii auto germani să dezvolte noi motoare cu combustie în şase ani deoarece îşi concentrează investiţiile în domeniul vehiculelor electrice şi fără şofer, a afirmat Wolfgang Schaefer, directorul financiar al Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, transmit DPA, Reuters şi Automotive News.

Companii cum ar fi Volkswagen, Daimler şi BMW se confruntă cu presiuni pentru reducerea emisiilor motoarelor diesel, în urma scandalului emisiilor (Dieselgate).

Săptămâna trecută mai mulţi miniştri şi directori ai unor companii auto germane s-au întâlnit pentru a găsi metode prin care să se reducă poluarea în oraşe, să fie eliminate interdicţiile care vizează autovehiculele diesel şi să reabiliteze reputaţia industriei auto germane. De asemenea, acordul de miercuri include înfiinţarea unui fond care va promova un transport sustenabil în oraşe şi subvenţii pentru cei care renunţă la vehiculele diesel mai vechi.

Producătorii auto Volkswagen, Daimler şi BMW au acceptat să actualizeze în Germania sistemele software la 5,3 milioane de vehicule diesel, pentru a reduce nivelul poluării. Costurile sunt estimate la cel puţin 500 de milioane de euro (592 de milioane de dolari), conform Agerpres și economica.net.

Continental, care produce regulatoare de motoare diesel pentru evacuarea gazelor de eşapament şi senzori pentru măsurarea nivelului de oxid de azot, se aşteaptă ca din 2023 firmele auto germane să renunţe la eforturile de a dezvolta noi motoare cu combustie.

“Va fi dezvoltată din nou o nouă generaţie de motoare cu combustie dar după aceea, aproximativ în jurul anului 2023, nu vor fi mai fi dezvoltate altele deoarece nu se justifică din punct de vedere economic deoarece accentul se va pune pe vehiculele electrice şi fără şofer”, a explicat Wolfgang Schaefer.

Marea Britanie şi Franţa intenţionează să interzică vânzărilor de autoturisme pe benzină şi motorină din 2040, când se vor comercializa doar vehicule electrice, ca parte a planului de reducere a poluării, în timp ce Tesla, cel mai mare producător auto în termeni de capitalizare bursieră, a livrat primilor 30 de clienţi – toţi angajaţi ai Tesla – cel mai nou model, sedanul Model 3, destinat să devină un automobil electric accesibil publicului larg.

Rezolvarea scandalului emisiilor va fi dificilă în Germania unde una din cinci slujbe depinde de industria auto, iar mai mult de jumătate din excedentul comercial al ţării vine din acest sector. Aproximativ 800.000 de germani lucrează în domeniul auto.

Anul trecut, aproximativ 46% dintre maşinile vândute în Germania au avut un motor diesel, dar cererea este în scădere pe fondul scandalului emisiilor.

Începând din luna septembrie 2015, când Volkswagen a recunoscut că a manipulat emisiile poluante ale autovehiculelor diesel, Guvernul condus de Angela Merkel a fost criticat pentru că nu face suficient pentru a diminua poluarea maşinilor, dar şi pentru legăturile strânse cu producătorii auto. Acest subiect a devenit o temă importantă înaintea alegerilor parlamentare de luna viitoare, iar Guvernul de la Berlin vrea să arate că ia măsuri pe măsură ce organizaţiile de mediu încep să obţină câştig de cauză în justiţie pentru a forţa marile oraşe să interzică circulaţia vehiculelor diesel. În acelaşi timp, miniştrii nu vor să prejudicieze o industrie care este cel mai mare exportator al Germaniei şi de asemenea asigură 800.000 de locuri de muncă.

“Avem nevoie în continuare de o industrie auto puternică. Vrem ca producătorii noştri auto să aibă în continuare succes pe plan mondial şi să continue să construiască cele mai bune autovehicule”, a declarat Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, unde sunt amplasate mai multe uzine auto.

În prezent, pe drumurile din Germania circulă aproximativ 15 milioane de autovehicule diesel, care sunt responsabile pentru aproximativ 40% din emisiile de oxid de azot din marile oraşe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *