Acasă » Petrol și Gaze » Transport » Polonia va continua să lupte pentru anularea deciziei UE de a acorda Gazprom acces extins la OPAL

Polonia va continua să lupte pentru anularea deciziei UE de a acorda Gazprom acces extins la OPAL

8 august 2017
Import-Export
energynomics

Polonia își va continua eforturile de anulare a deciziei Comisiei Europene de a acorda companiei rusești Gazprom un acces extins la conducta OPAL, potrivit ministrului polonez de externe, Witold Waszczykowski.

Polonia își va continua eforturile de a anula decizia Comisiei Europene a declarat ministrul polonez de externe Waszczykowski pentru RIA Novosti.

„Am inițiat deja o acțiune și există spețe în tribunalele europene”, a spus Waszczykowski.

„Ne vom continua politica, vom continua să urmărim această politică în tribunalele internaționale, în tribunalele europene și tribunalele germane”, a adăugat diplomatul.

Curtea Europeană de Justiție a ridicat în iulie interdicția impusă în decembrie Gazprom, la cererea polonezilor de la PGNiG, de a accesa o capacitate suplimentară a gazoductului german Opal.

Curtea consideră că Polonia nu are de ce să se teamă în ceea ce privește securitatea energetică, odată cu creșterea debitului de gaze prin consucta Opal, întrucât dispune de acorduri cu Gazprom până în 2020 și 2022.

Astfel, Gazprom va putea în curând să liciteze pentru o capacitate suplimentară de până la 12,8 miliarde mc/ an în cadrul conductei ce dispune de un total de 36,5 Bcm / an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *