Acasă » Evenimente externe » Conferința „Femei în energie”, organizată de FEL România, pe 6 decembrie

Conferința „Femei în energie”, organizată de FEL România, pe 6 decembrie

25 noiembrie 2022
Evenimente externe
energynomics

Future Energy Leaders (FEL) România, programul de tineret al Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), organizează a III-a ediție a conferinței „Femei în energie”. Femei de succes vor discuta despre tranziția energetică și importanța diversității în sectorul energetic, în data de 6 decembrie, în cadrul celei de-a treia ediții a conferinței „Femei în energie”, la Palatul Parlamentului, sala „Nicolae Bălcescu”.

Tranziția energetică este un proces important deopotrivă în viețile femeilor, cât și în ale bărbaților, chiar dacă datele istorice indică faptul că în sectorul energetic amprenta predominantă este cea masculină, chiar dacă datele istorice indică faptul că în sectorul energetic amprenta predominantă este cea masculină. Potrivit unui sondaj realizat recent de Agenția Internațională a Energiei, bărbații reprezintă majoritatea angajaților din sectorul energetic, depășind numărul femeilor cu un procent de 76%.

Rezultatul sondajului este confirmat si de analiza „Inegalități economice de gen în România” publicată de Friedrich Ebert Stiftung, în 2020, doar 24,4% din salariații din domeniul energiei erau femei, plasând acest sector pe ultimele locuri în clasamentul prezentat pe toate sectoarele economice.

Deși în industria energetică numărul femeilor este mai mic decât cel al bărbaților, există oportunități reale de reducere a acestui decalaj și de acordarea importantei cuvenite profesionalismului femeilor.

Invitații, în calitate de speakeri, care au confirmat deja prezența și care vor împărtăși din experiența lor sunt:

  • Alexandra Bocșe, Consilier de Stat – Departamentul Climă și Sustenabilitate – Administrația Prezidențială;
  • Cristina Prună, Deputat, Comisia pentru industrii şi servicii – Vicepreședinte;
  • Oana Özmen, Deputat, Comisia pentru industrii şi servicii – Secretar;
  • Claudia Griech, CEO E.ON Energie România;
  • Lăcrămioara Diaconu – Pințea, Membru al Directoratului Complexul Energetic Oltenia;
  • Monica Hodor, Director General al E-Distribuție Banat, Dobrogea și Muntenia Sud;
  • Rodica Suciu, Director General al Distribuție Energie Electrică România;
  • Melania Amuza, Deputy CEO, Comercial si Dezvoltare SN „Nuclearelectrica”;
  • Daniela Dărăban, Director Executiv ACUE;
  • Doina Ilișiu, Expert tehnic energie;
  • Daniela Șerban, Președinte și co-fondator Vertik;
  • Corina Murafa, Membru al Consiliului Economic și Social al României;
  • Luminița Vlaicu, Antreprenor, Expert energie FEL România;
  • Diana Dan, Inginer energetician, Consultant;
  • Andreea Ilie, Director Executiv – Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni.

Moderatorul evenimentului este domnul Adrian Măniuţiu, realizator și prezentator TV, antreprenor – EM360 Group.

Evenimentul va fi deschis de doamna Ella Ratcu, consilier al CNR–CME și fondatoarea programului Future Energy Leaders România.

“Femeile dețin toate capabilitățile pentru a fi acei profesioniști redutabili, lideri de excepție, mentori inspiraționali și factori cheie ai soluțiilor inovatoare de care sectorul energetic are atâta nevoie. Au puterea să conducă, să îndrume oameni și afaceri, să transmită cunoștințe, să inspire. Mesajul meu pentru tinerele energeticiene: Ați ales o meserie de o noblețe fără margini!  Industria energetică oferă provocări mari, dar și oportunități pe măsură. Cred în voi, în forța și în determinarea voastră de a vă depăși limitele și de a reuși în tot ceea ce vă propuneți. Îndrăzniți! Fiți puternice!”, a declarat Ella Ratcu.

Având în vedere țintele ambițioase în materie de climă și energie la care Uniunea Europeană s-a angajat, există o presiune a timpului pentru a identifica și atrage acele talente din sectorul de profil, indiferent de gen, de care este nevoie pentru îndeplinirea obiectivului neutralității climatice. Diversitatea poate conduce la o creștere a competitivității sectorului și la îmbunătățiri pe întregul său lanț valoric.

“Prin organizarea acestui eveniment, ne propunem să sprijinim comunitatea profesională a femeilor din sectorul energetic, să încurajăm tinerele eleve, studente și profesioniste să dezvolte o carieră de succes în acest domeniu.

FEL România dezvoltă programe care oferă oportunități de networking, încurajează dezvoltarea carierei femeilor care doresc să lucreze în industria energetică și a celor cu poziții consolidate în domeniu” menționează Ionuț Diaconu, Project Manager.

 

Evenimentul este organizat sub patronajul Camerei Deputaților și va avea loc în format fizic, marți, 6 decembrie 2022, în intervalul 17:00 – 21:00, în incinta Palatului Parlamentului, sala „Nicolae Bălcescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *