Acasă » Electricitate » Concurs CEZ Vânzare și Fundația Progress pentru copiii pasionați de tehnologie

Concurs CEZ Vânzare și Fundația Progress pentru copiii pasionați de tehnologie

5 octombrie 2020
Distribuţie
energynomics

CEZ Vânzare și Fundația Progress lansează concursul App Inventor – Green TECH App și premiază cele mai bune idei care îmbină tehnologia cu responsabilitatea pentru mediu. Organizatorii îi provoacă pe copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani să dezvolte o aplicație pe platforma MIT App Inventor, pe tema energiei verzi, și să descopere spiritul #CEZGreenGeneration, o generație atentă la viitor.

Până pe 18 octombrie, copiii sunt invitați să creeze o aplicație, folosind concepte ale energiei din surse regenerbaile.

„Ne bucurăm să inițiem, alături de partenerii noștri, această activitate educativă pentru copii, menită să încurajeze dezvoltarea abilităților digitale, a imaginației și a responsabilității pentru mediul înconjurător. Este o modalitate diferită de învățare și o dovadă în plus că tehnologia poate fi utilizată cu folos de noua generație”, a declarat Cornelia Szabo – Director Executiv și Președinte al Directoratului CEZ Vânzare.

„Noi, la CODE Kids încurajăm copiii să dezvolte aplicații care să-i ajute în viața lor, dar și a comunității. Am inițiat concursul GREEN TECH APP, prin intermediul căruia provocăm copiii de 10-14 ani să dezvolte o aplicație în App Inventor, care să vină cu o soluție eficientă pentru protejarea mediului. Sperăm ca în viitor cât mai mulți copii să fie mai aproape de noile tehnologii, în sprijinul unui viitor sustenabil, bazat pe energie verde, în care resursele sunt protejate”, a adăugat Ovidiu Ana, manager de proiect CODE Kids.

CEZ Vânzare colaborează din 2018 cu Fundația Progress pentru dezvoltarea proiectului CODE Kids, menit să creeze o mișcare de coding și STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) în care copiii, tinerii și bibliotecarii din mediul rural își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității prin rezolvarea unor teme digitale creative. În 2019, voluntarii CEZ au susținut peste 20 de workshop-uri de competențe non-tehnice (leadership, public speaking și tehnici de vânzări) pentru 282 de copii din județele Argeș, Vâlcea și Gorj. Mai mult, programul a beneficiat de o inovație verde prin instalarea a 60 de panouri fotovoltaice la Școala Gimnazială din Mușătești și de laptop-uri pentru dotarea cluburilor.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *