Acasă » Electricitate » Accenture: Migrarea în cloud poate reduce emisiile de carbon cu aproape 60 mil. tone pe an

Accenture: Migrarea în cloud poate reduce emisiile de carbon cu aproape 60 mil. tone pe an

5 octombrie 2020
Digitalizare
Energynomics

Migrarea companiilor către serviciile de cloud puse la dispoziție de un furnizor poate reduce semnificativ emisiile de carbon generând o scădere anuală de 5,9% a emisiilor totale din sectorul IT, echivalentul a 60 de milioane de tone de CO2 la nivel global. Conform celui mai recent raport Accenture este ca și cum am elimina 22 de milioane de mașini din trafic.

Analiza exclusivă Accenture se bazează pe experiența acumulată în urma sprijinului oferit sutelor de clienți globali în migrarea sustenabilă în cloud. Totodată, prezintă modul în care companiile pot obține valoarea maximă din utilizarea și operarea în mod ecologic a serviciilor cloud, indiferent de stadiul în care se află în transformarea lor digitală.

Companiile se confruntă cu o presiune mai mare pentru a rezolva provocările socioeconomice majore și pentru a se orienta către practici mai responsabile și mai durabile, stimulând în același timp profitabilitatea. Cel mai recent studiu Accenture Strategy-UNGC a relevat că 59% dintre directorii executivi declară că utilizează energie cu emisii reduse de carbon și din surse regenerabile în cadrul operațiunilor lor actuale, în timp ce 44% văd un viitor net zero, neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pentru compania lor. În plus, două treimi consideră tehnologiile precum cloud drept factori critici pentru accelerarea schimbărilor și pentru transformarea angajamentelor lor în realitate.

„Cloudul sustenabil poate oferi un dublu beneficiu acționarilor și părților interesate prin reducerea simultană a costurilor și a emisiilor de carbon”, a declarat Peter Lacy, senior managing director și lider global de sustenabilitate la Accenture. „În plus, magnitudinea reducerii emisiilor de carbon realizate prin migrarea în cloud poate contribui mult la îndeplinirea angajamentelor privind schimbările climatice și la stimularea unor noi niveluri de inovare, ducând în cele din urmă la un bilanț ecologic mai bun și la o planetă mai verde”.

În plus față de impactul semnificativ asupra mediului, soluțiile cloud sustenabile oferă beneficii financiare esențiale. Analiza Accenture, bazată pe activitatea sa cu clienții, prezintă o economisire de până la 30-40% din costul total de proprietate din cloud-ul public, determinat de o flexibilitate mai mare a volumului de lucru, rate mai bune de utilizare a serverelor și o infrastructură mai eficientă din punct de vedere energetic. Conform raportului, sustenabilitatea și beneficiile financiare ale migrării în cloud vor varia în funcție de trei factori cheie: furnizorul de cloud selectat, nivelul de angajare pentru optimizarea cloud-ului și nivelul inovațiilor în materie de sustenabilitate bazate pe cloud.

„Companiile se mută rapid în cloud pentru inovație și reduceri de costuri, iar sustenabilitatea trebuie, de asemenea, considerată drept un factor principal”, a declarat Paul Daugherty, director executiv al diviziei Technology și CTO Accenture.

„Cu toate acestea, nu există o abordare unică pentru mutările sustenabile în cloud – companiile trebuie să înțeleagă deciziile de migrare, proiectare și inginerie care vor determina în mod direct cât de sustenabile sunt soluțiile lor și beneficiile pe care le generează”.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *