Acasă » Regenerabile » Conceptul de sustenabilitate trebuie extins la nivelul fiecărui cetățean

Conceptul de sustenabilitate trebuie extins la nivelul fiecărui cetățean

25 octombrie 2022
Regenerabile
energynomics

Dezvoltarea producției de energie în panouri solare face ca fiecare cetățean să aibă dreptul să își monteze panouri pe acoperiș, iar dacă accesul la lumina solară îi este îngrădit, s-ar putea ca astfel de diferende să fie rezolvate în justiție.

”Dacă până acum dreptul fiecăruia la lumina soarelui era ceva abstract, de anul acesta este ceva cuantificabil. Drept care dacă e atins de cineva, va trebui să plătească. Mă aștept chiar la acțiuni în justiție dacă o autorizație de construire greșit emisă aduce atingere unui vecin căruia nu-i mai funcționează instalația solară la parametrii inițial proiectați”, spune Dan Fleșariu, CEO al companiei Wiren România, în cadrul conferinței “Comunități sustenabile – Timișoara”, organizate de Energynomics și SmartiCity.

Acesta e primul an în care funcționăm la viteză maximă în România – Dan Fleșariu, CEO al companiei Wiren România

El a menționat că în viitoarele tranzacții imobiliare va deveni foarte important ca imobilul respectiv să fie dotat cu instalații de producere a energiei fotovoltaice, ceea ce va constitui un avantaj atât pentru cumpărător, cât și pentru vânzător.

Totodată, la nivelul autorităților publice locale nu este suficient să existe un departament dedicat proiectelor de sustenabilitate dintr-o localitate, ci acest concept trebuie extins asupra tuturor cetățenilor și trebuie să țină seama de nevoile fiecărui individ.

”O comunitate sustenabilă nu poate exista fără indivizi sustenabili. La nivelul autorităților locale ar trebui să se producă o schimbare de paradigmă care să ducă la funcționarea ei ca un mecanism angrenat în integralitatea lui în direcția sustenabilității. Nu este suficient să avem un departament care se ocupă de acest lucru. Principala schimbare de paradigmă trebuie să se întâmple în primul rând la departamentul de urbanism pentru că toate planurile de urbanism viitoare trebuie să țină seama de nevoile individului”, a adăugat Fleșariu.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI DAN FLEȘARIU

Wiren are o experiență de peste 15 ani de în consultanță, proiectare, execuție la cheie, monitorizare și mentenanță a proiectelor fotovoltaice. În ultimii 5 ani, compania a instalat peste 650 MWp instalați în parcuri fotovoltaice în Spania, Portugalia și România. De asemenea, compania a început să livreze și soluții de stocare a energiei, atât pentru clienți industriali, cât și pentru cei rezidențiali.

Conferința a fost organizată de Energynomics și SmartiCity cu sprijinul partenerilor ABB, Bosch, EximBank, Geminox, Kawasaki Gas Turbine Europe, LAPP Romania, Novotrol, Phoenix Contact, REI Group, UP Romania, Wiren.

a

Pe toată durata evenimentului, reprezentanții Novotrol au răspuns întrebărilor participanților. Novotrol este canalul partener al grupului Baker Hughes pentru divizia T.P.S. (Turbomachinery and Process Solutions) si F.&P.T. (Flow & Process Technologies) pentru România. „Povestea noastră a început în anul 1996 alături de divizia F.&P.T. Masoneilan Control Valves și Consolidated Safety Valves. 27 de ani mai târziu suntem tot alături de F&P.T. dar alături de noi si divizia T.P.S. Nuovo Pignone și Thermodyn oferind soluții mai complete și mai complexe precum turbine pe gaz și compresoare”, ne-a spus Andrei Paraschiv, Sales Engineer la Novotrol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *