Acasă » Electricitate » Companiile germane vor juca „un rol major” în cel de-al doilea proiect european de producție de celule pentru baterii

Companiile germane vor juca „un rol major” în cel de-al doilea proiect european de producție de celule pentru baterii

10 septembrie 2019
Electricitate
Energynomics

Companiile germane vor „juca un rol major” în cel de-al doilea mare proiect european de producție de celule pentru baterii, a anunțat ministerul Economiei și Energiei, după un workshop care a reunit reprezentanți ai guvernelor europene și companii. În cadrul lucrărilor s-a decis o listă de sarcini de care vor fi responsabile companiile implicate. Deși anumite companii nu au fost numite oficial, surse apropiate proiectului au declarat cotidianului de afaceri Handelsblatt că BMW, BASF, Varta și BMZ ar putea, printre altele, să facă parte din consorțiu, potrivit Clean Energy Wire.

Proiectul, care va fi pus în aplicare în cadrul inițiativei UE Proiecte importante de interes european comun (IPCEI), va avea drept scop crearea unui „ecosistem funcțional” pentru producția de celule cu baterii, care implică atât prelucrarea materiilor prime, producția de celule cu baterii și reciclarea acestora. „Germania și Europa trebuie să se dezvolte și să producă și ele în viitor celule de baterii competitive, inovatoare și ecologice”, a declarat ministrul german al economiei, Peter Altmaier, menționând că ministerul va oferi un miliard de euro pentru a înființa producția de celule de baterii.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *