Acasă » Termo » Companii miniere profită de creșterea prețului materiilor prime

Companii miniere profită de creșterea prețului materiilor prime

27 februarie 2017
Interes general
energynomics

Cele mai mari companii miniere ale lumii profită de creşterea puternică a preţurilor materiilor prime şi iau dividende mari după o perioadă de declin, scrie Wall Street Journal.

BHP Billiton, cea mai mare companie minieră a lumii după valoarea de piaţă, a anunţat un profit net de 3,2 mld $ pentru semestrul II din 2016, după o pierdere de 5,7 miliarde de dolari în anul anterior, conform zf.ro.

Anglo-American, aflată pe poziţia a cincea, a raportat un profit net de 1,6 miliarde de dolari pe întregul 2016, după pierderi de 5,6 miliarde de dolari în 2015.

Anterior, Rio Tinto anunţase câştiguri de 4,6 mld $ în 2016 după o pierdere de 866 milioane de dolari în anul anterior. Glencore este aşteptată de asemenea să anunţe o revenire pe profit. Redresarea giganţilor din sectorul minier i-a luat prin surprindere pe analişti, investitori şi executivi.

Acum, întrebarea este dacă această revenire va fi una de durată. Companiile sunt într-o formă mai bună decât erau cu doi ani în urmă, când acţiunile le-au fost puternic afectate de prăbuşirea preţurilor materiilor prime, spun specialiştii. Cea mai semnificativă schimbare: nivelul mai scăzut al datoriilor acestora.

 

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *