Acasă » Petrol și Gaze » Commonwealth LNG și MET Group anunță semnarea unui acord pentru o perioadă de 20 de ani

Commonwealth LNG și MET Group anunță semnarea unui acord pentru o perioadă de 20 de ani

4 septembrie 2023
Electricitate
energynomics

Commonwealth LNG a încheiat un acord de tip „Heads of Agreement” (HOA) cu MET Group, furnizor de servicii energetice cu sediul în Elveția, pentru vânzarea și cumpărarea unei cantități de gaz natural lichefiat (GNL) de un milion de tone pe an (Mtpa), pentru o perioadă de 20 de ani, de la instalația Commonwealth LNG aflată în curs de dezvoltare în Cameron, Louisiana, SUA.

„Acordul recunoaște potențialul gazelor naturale lichefiate din SUA în tranziția energetică europeană, pe termen lung, prin furnizarea de gaze naturale fiabile și accesibile în regiune. Suntem încântați să lucrăm cu MET Group pentru a livrara GNL pe termen lung, contribuind la securitatea aprovizionării cu gaze naturale a clienților”, a declarat Paul Varello, fondator și președinte executiv Commonwealth LNG.

„Aprovizionarea cu GNL în Europa poate contribui semnificativ la diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și securitatea energetică. De asemenea, GNL este o parte importantă a strategiei MET Group pentru viitor”, a declarat Benjamin Lakatos, președintele și directorul general al MET Group.

MET Group și-a intensificat prezența pe piața GNL, doar în 2022 importând o cantitate de peste 30TWh de GNL în țări precum Croația, Grecia, Spania, Belgia și Regatul Unit. De asemenea, în acest an, compania a asigurat capacități de GNL pe termen lung în Germania și și-a extins capacitățile spot în Finlanda.

Termenii prevăzuți în contractul de vânzare-cumpărare fără caracter obligatoriu se vor aplica de la începerea exploatării comerciale a instalației în 2027. Termenii finali rămân sub rezerva negocierii unui acord definitiv de vânzare-cumpărare între părți.

Commonwealth se concentrează pe parcurgerea ultimilor pași necesari pentru a lua decizia finală de investiție în proiect în primul trimestru al anului 2024, cu primele livrări de marfă preconizate pentru 2027. Un program de construcție accelerat va permite ca proiectul să fie realizat în doar trei ani, cu ajutorul unei abordări modulare, componentele principale fiind fabricate în afara amplasamentului.

Proiectul Commonwealth LNG este deja autorizat și cuprinde 6 stații de lichefiere a gazelor naturale și instalațiile aferente, capabile să producă aproximativ 9,3 Mtpa de GNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *