Acasă » Electricitate » Colaborarea dintre Canada și România în sectorul energiei nucleare va continua

Colaborarea dintre Canada și România în sectorul energiei nucleare va continua

12 decembrie 2023
Electricitate
energynomics

Colaborarea dintre Canada și România în sectorul energiei nucleare va continua atât în zona modernizării Unității 1 de la centrala din Cernavodă, cât și pe partea de construire a reactoarelor 3 și 4, a declarat Gavin Buchan, ambasadorul Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova.

„Să vă așteptați la mai mulți canadieni [prezenți în România] în viitor. Viitorul cooperării noastre în sectorul energiei nucleare este foarte luminos”, a spus ambasadorul, cu ocazia celei de-a 11-a ediții a Galei Premiilor Energynomics.

 

 

El a amintit că România a utilizat tehnologia canadiană în construirea celor două reactoare nucleare existente.

Totodată, având în vedere provocările actuale, impactul tot mai mare al schimbărilor climatice, inflația și ramificațiile războiului din Ucraina, este necesară asigurarea securității aprovizionării cu energie și diversificarea surselor de energie.

Din aceste puncte de vedere, potrivit Excelenței Sale, România are de un jucat un rol crucial în regiune ca lider în siguranța aprovizionării cu energie, inclusiv în folosul statelor învecinate.

Scopurile României în sectorul energetic, respectiv securitatea aprovizionării cu energie la prețuri suportabile și decarbonizarea, se subsumează unui numitor comun reprezentat de energia nucleară, care va contribui și la dezvoltarea sectorului energiilor regenerabile, așa cum se întâmplă și în Canada, a mai spus ambasadorul.

Energynomics Awards se bucură de susținerea și încrederea celor mai reputate instituții și asociații profesionale din domeniul energetic autohton. Proiectul Energynomics Awards este în cea mai mare măsură autofinanțat, propus și organizat de Energynomics și susținut în acest an partenerii săi: ADC, Alexandrion Group, Alive Capital,CIS Gaz, CEZ Romania, Datacor, E.On, Electrica, EnergoBit, EnergoPower, Enevo Group, Ensys, Exim Banca Românească, Huawei, ING Bank Romania, Kawasaki Gas Turbine Europe, Noark, Nofar Energy, OMV Petrom, OX2, Photomate, Renomia Gallagher, Rezolv Energy, Romgaz, Transelectrica, Transgaz, Volt, Waldevar, XP. Cu sprijinul Imsol, Sixt.

Parteneri strategici pentru ediția Energynomics Awards 2023 sunt ACCER, ACUE, AFEER, AIIR, CRE, EFdeN, EPG, FPPG, HENRO, PATRES, RPIA, RWEA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *