Acasă » Termo » Claudiu Crețu: Noul plan de reorganizare ELCEN-RADET ar putea fi aprobat pe 9 iulie

Claudiu Crețu: Noul plan de reorganizare ELCEN-RADET ar putea fi aprobat pe 9 iulie

27 iunie 2019
Cogenerare
Bogdan Tudorache

Noul plan de reorganizare ELCEN-RADET va fi supus aprobării creditorilor pe data de 9 iulie, a declarat pentru energynomics.ro Claudiu Crețu, administrator ELCEN.

”Saga fără sfârșit a ELCEN-RADET continuă… Din păcate, statutul juridic al ELCEN nu s-a schimbat, iar în ceea ce privește situația actuală a societății, precizăm că pregătim funcționarea pentru sezonul rece, efectuăm toate reparațiile pentru ca iarna viitoare să nu existe sincope. Asigurăm pe toată lumea că vom funcționa rezonabil în condițiile în care funcționăm cu patru centrale din care doar una este modernă, două fiind din 1964. În acest an modernizăm arzătoarele, ca să ne încadrăm în restricțiile impuse de normele europene de mediu”, a spus Crețu, în cadrul Energy Breakfast Club: Cogenerare – industrie, casnici și sistem electro-energetic, un eveniment organizat de energynomics.ro.

El a blamat gândirea pe termen scurt a factorilor de decizie. Sistemul de termie din București are nevoie de investiții în următorii unul sau doi ani, altfel nu va putea funcționa peste 5-7 ani. ”Avem în București centrale din 1964, dar bordurile le schimbăm la doi-trei sau cinci ani”, a spus el.

În același timp, nu mai există industrie pentru reparații – firmele nu se prezintă la licitațiile ELCEN.

”În schimb, când organizăm licitațiile pentru pază, este înghesuială. Nu prea mai avem cu cine să efectuăm reparații, nu mai există specialiști. Există potențial pentru cogenerare, îmi păstrez optimismul, dar el trebuie să treacă în partea de implementare – aici e problema – coerența în implementare. Exemplele de bune practici în cogenerare în România sunt puține”, a spus Crețu. ”Avem nevoie de investiții, de echipamente eficiente. Eficiența vine din investiții… este nevoie ca planul de reorganizare să meargă mai departe”, a mai spus el.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *