Acasă » Interes general » Macroeconomie » Ciurel, CEO: Privatizarea ar putea avea loc în noiembrie 2014

Ciurel, CEO: Privatizarea ar putea avea loc în noiembrie 2014

4 iunie 2014
Electricitate
Bogdan Tudorache

###author###

Privatizarea Complexului Energetic Oltenia (CEO) ar putea avea loc în noiembrie, spune Laurenţiu Ciurel, directorul general al CEO. El susţine că momentul listării depinde de ritmul în care avansează evaluarea resurselor. Surse din piaţă au declarat pentru energynomics.ro că evaluarea resurselor trece printr-o etapă tehnică şi are nevoie de câteva aprobări din partea Ministerului Finanţelor. Listarea CEO poate avea loc după obţinerea acestor aprobări.

Ciurel spune că o companie similară, dintr-o ţară dezvoltată, a obţinut în urmă cu câţiva ani 800 de milioane de euro în urma vânzării a 15% din acţiuni. Iniţial guvernul anunţase privatizarea 15% din CEO pe bursă pentru jumătatea acestui an, laolaltă cu Electrica, însă evaluatorul a anunţat că are nevoie de mai mult timp pentru a stabili nivelul corect al resurselor minerale de care dispune compania.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, spune că atunci când vine vorba de minerit „am găsit tot felul de schelete în dulapuri” la companiile de stat. „Am pregătit programul naţional de revigorare a industriei extractive pe care îl voi prezenta guvernului… trebuie să avem o strategie mai clară pentru următorii 10-20 de ani”, a spus Niţă.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *