Acasă » Interes general » Chirițoiu: Monitorizăm constant prețurile produselor de bază

Chirițoiu: Monitorizăm constant prețurile produselor de bază

15 mai 2024
Interes general
energynomics

Consiliul Concurenței monitorizează constant prețurile produselor de bază şi verifică dacă unii comercianți au crescut prețurile nelegitim, a declarat preşedintele autorității de concurență, Bogdan Chirițoiu.

„La ora actuală, procesăm datele primite de la comercianți pentru a verifica dacă aceste creşteri de prețuri sunt justificate. Noi monitorizăm constant prețurile produselor de bază, atât alimentare cât şi nealimentare. Aşa cum am mai spus, am observat aşa numitul ‘waterbed effect’, adică o reducere a prețurilor produselor cu adaos comercial plafonat şi o majorare a prețurilor celorlalte produse. Ca urmare, verificăm dacă unii comercianți nu cumva au profitat de această conjunctură şi au crescut prețurile nelegitim”, a explicat Bogdan Chirițoiu, potrivit Agerpres.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți că autoritatea de concurență va efectua o anchetă în legătură cu scumpirea detergenților cu 25%.

„Prețul la detergenți a crescut cu 25%. Urmează Consiliul Concurenței să facă o anchetă. Am şi vorbit deja cu preşedintele”, a spus Marcel Ciolacu, la Braşov.

Serviciile poştale, detergenții şi medicamentele se află în topul scumpirilor înregistrate în aprilie 2024, comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică.

În aprilie 2024, prețul serviciilor poştale a urcat cu 26,25%, comparativ cu aprilie 2023, cel al detergenților cu 25,64%, iar cel al medicamentelor cu 23,86%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *