Acasă » Interes general » Chimcomplex anunță un profit de 14,6 milioane de euro în primul trimestru din 2022

Chimcomplex anunță un profit de 14,6 milioane de euro în primul trimestru din 2022

20 mai 2022
Cogenerare
energynomics

Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, raportează pentru primul trimestru 2022 majorarea cu 23,2% a cifrei de afaceri față de cea din aceeași perioadă a anului 2021. Compania a obținut un profit net de 72 milioane lei (14,6 milioane de euro), cu o cifră de afaceri de 612 milioane lei (123,7 milioane euro). Evoluția a fost determinată de prețurile de vânzare care au crescut la majoritatea produselor finite valorificate de companie, ca urmare a creșterii costurilor de fabricație, ca urmare a majorării prețurilor de achiziție la utilități.

În contextul economic schimbat al primelor 3 luni din 2022 Chimcomplex a continuat să realizeze producții maxime de polioli. Victor Avram, CEO Chimcomplex explică: „Primul trimestru arată că modelul nostru de afaceri este unul de succes, chiar și în perioade de criză. Rezultatele au evoluat într-un ritm bun, pe fondul creșterii activităților noastre și realizării în continuare de economii de costuri, datorită numeroaselor sinergii operaționale din Grupul CRC”. Oficialul subliniază că rezultatele bune, în contextul economic special și total schimbat față de 2021, permit companiei să își confirme toate obiectivele pentru întregul an.

Victor Avram a mai spus că dinamica comercială a Chimcomplex “rămâne foarte bună”, iar refinanțarea realizată în 2021 „a fost făcută la timpul potrivit, ceea ce a dus la scăderea de 6 ori a cheltuielilor financiare”.

În perioada următoare compania urmărește dezvoltarea prin continuarea programului de investiții strategice început în 2021 și își propune eficientizarea și stabilitatea din punct de vedere energetic.

Planul de investiții pentru 2022 anul include finalizarea instalației de cogenerare CHP 49MW pe platforma industrială de la Rm. Vâlcea pentru producerea de energie electrică, abur și apă caldă, finalizarea centralei termice de la Rm. Vâlcea pentru producție abur necesar instalațiilor tehnologice, modernizarea și mărirea capacităților instalație Propenoxid și instalației Polioli Speciali, dar și retehnologizarea depozitelor de gaze lichefiate și de lichide inflamabile cu mărirea capacității de depozitare pentru materiile prime principale și creșterea gradului de siguranță în funcționare.

Din 17 ianuarie 2022 acțiunile Chimcomplex SA Borzești sunt liber tranzacționate la categoria Standard a Bursei de Valori București, sub simbolul de piață CRC, continuându-și parcursul pe piața de capital început în 1996 pe Piața Aero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *