Acasă » Electricitate » CFR lansează licitații pentru electrificarea și modernizarea liniei Cluj Napoca-Oradea

CFR lansează licitații pentru electrificarea și modernizarea liniei Cluj Napoca-Oradea

5 ianuarie 2022
Distribuţie
Energynomics

Peste 3 miliarde de lei vor fi alocate de către Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare ale căii ferate pe secţiunile Cluj – Aghireş (lotul 1) şi Aghireş – Poieni (lotul 2), potrivit unui comunicat de presă al operatorului feroviar naţional.

Licitaţia lansată de CFR S.A. este aferentă obiectivului „Electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor”, în vederea creşterii vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Potrivit sursei citate, valoarea financiară totală estimată a contractelor este de 2,978 miliarde lei (fără TVA), din care 1,505 miliarde lei (fără TVA), pentru lotul 1 Cluj – Aghireş, respectiv 1,473 miliarde lei (fără TVA), pentru lotul 2 secţiunea Aghireş – Poieni, conform Agerpres.

Sursa de finanţare este asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componenta 4 – Transport sustenabil – Reforma 1.5 – Dezvoltarea infrastructurii feroviare şi managementul traficului feroviar.

Obiectivul general al celor două contracte de prestări servicii este electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră (166,2 km) pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate.

Durata de implementare a proiectului este de 102 luni pentru fiecare contract, astfel: şase luni pentru proiectare, 36 luni pentru execuţia lucrărilor, 60 de luni pentru perioada de garanţie a obiectivului.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *