Acasă » Regenerabile » Solar » CEZ: Există un interes vădit al consumatorilor de energie de a deveni prosumatori

CEZ: Există un interes vădit al consumatorilor de energie de a deveni prosumatori

5 august 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Scumpirea fără precedent a energiei electrice accelerează tendinţa prin care consumatorii, casnici sau companii, devin producători, intrând astfel în categoria prosumatorilor, spun cehii de la CEZ, unul dintre cei mai puternici jucători din piaţa de profil, cei care administrează reţeaua de distribuţie din regiunea Oltenia, conform zf.ro.

„La nivelul operatorului de distribuţie, spre exemplu, oferim consultanţă şi suport în procesul de racordare pentru un număr considerabil de companii şi persoane fizice care deţin centrale electrice fotovoltaice. Până în prezent, în aria operaţională Distribuţie Oltenia (judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea) sunt racordaţi 2.358 de producători care însumează o putere evacuată de 308,21 MW“, spun reprezentanţii CEZ România.

Clubul celor peste 2.350 de producători de energie pe care îi susţine reţeaua de distribuţie gestionată de CEZ va creşte până la finalul acestui an, spune compania, tendinţa prosumatorilor – atât persoane fizice, cât şi juridice – de a face saltul spre producţie de energie fiind tot mai vizibilă.

„În prezent, operatorul de distribuţie din cadrul grupului a emis avize tehnice de racordare şi contracte de racordare care însumează o capacitate de 223,95 MW“, spune compania.

Practic, până la finalul acestui an, Oltenia va avea un portofoliu complet nou de producţie cu o capacitate de peste 530 MW de energie solară.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *