Acasă » Regenerabile » Cererea pentru sisteme de tip tracker crește și în România

Cererea pentru sisteme de tip tracker crește și în România

22 mai 2024
Agrovoltaic
energynomics

Cererea pentru sisteme de tip tracker pentru montarea panourilor fotovoltaice este în continuă creștere, însă trei sferturi dintre aceste echipamente sunt importate în România, a declarat Giuliano Raccanello, administratorul companiei FORTZA.RO, cu ocazia conferinței “Digitalizare și eficiență energetică – Oradea”, organizate de Energynomics, împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR.

„Acesta este trendul actual al pieței, cererea este tot mai mare pentru trackere. Trei sferturi din structurile din piață sunt însă importate”, a afirmat Raccanello.

FORTZA.RO a lansat în acest an un astfel de sistem, pe care îl exportă și în Italia, unde această tehnologie este utilizată în 70% din parcurile solare.

„Este o cerere foarte mare în Italia și, chiar dacă astfel de trackere sunt mai scumpe cu 30%, ele au un randament mult mai mare”, a adăugat Raccanello.

Compania a investit acum trei ani aproape trei milioane de euro în echipamentele necesare fabricării acestor structuri destinate parcurilor fotovoltaice. FORTZA.RO dispune de o divizie de producere a structurilor fotovoltaice în România și are atât proiecte finalizate, cât și în derulare.

„Avem contractați 40 MW”, a mai spus Raccanello, care conduce o echipă de 120 de oameni.

Conferința “Digitalizare și eficiență energetică – Oradea” a fost organizată de Energynomics, împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR, și cu sprijinul partenerilor noștri: ADC, BCR, Celestica, CRC Energy, Datacor, Fortza.ro, ICAP CRIF, Intesa Sanpaolo Bank, Photon Energy, Polytrade Global, Unicredit Bank, WALDEVAR Energy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *