Acasă » Electricitate » Băncile urmăresc îndeaproape proiectele de investiții în sectorul energetic

Băncile urmăresc îndeaproape proiectele de investiții în sectorul energetic

22 mai 2024
Electricitate
energynomics

Băncile sunt din ce în ce mai interesate de proiectele de investiții în sectorul energetic, observând similitudini între industria bancară și cea energetică în ceea ce privește strictețea și sensibilitatea la politicile publice și schimbările legislative, a declarat Valentin Boldeiu, Head of EU Funds la Unicredit Bank.

„Între industria bancară și cea energetică există similitudini: ambele sunt la fel de stricte și niciuna nu poate greși. Sunt constrângeri care nu pot fi ignorate și ambele sunt extrem de sensibile la politicile publice și la schimbările legislative”, a spus Boldeiu, cu ocazia conferinței “Digitalizare și eficiență energetică – Oradea”, organizate de Energynomics, împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR.

Politicile publice, inclusiv schemele de ajutor din fonduri UE sau de la bugetul de stat, joacă un rol crucial în sprijinirea acestui sector.

„Dacă adunăm toate fondurile disponibile, trecem de 85 de miliarde de euro. Finanțare există, proiecte există, deci nu avem a ne plânge de lipsa lor. Tot ce trebuie să facem e să stăm împreună și să găsim soluții, și soluții există”, a adăugat el.

Boldeiu a subliniat importanța colaborării între producătorii de energie, bănci, autoritățile publice și consultanți pentru a dezvolta și implementa proiectele de investiții.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI VALENTIN BOLDEIU

„Trebuie să stea împreună producătorii de energie, băncile, autoritățile publice și un sector adesea ignorat, adică cel al consultanților”, a concluzionat el.

Conferința “Digitalizare și eficiență energetică – Oradea” a fost organizată de Energynomics, împreună cu Camera de Comerț Italiană pentru România – CCIpR, și cu sprijinul partenerilor noștri: ADC, BCR, Celestica, CRC Energy, Datacor, Fortza.ro, ICAP CRIF, Intesa Sanpaolo Bank, Photon Energy, Polytrade Global, Unicredit Bank, WALDEVAR Energy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *