Acasă » Termo » CEO vrea să aducă investitori din Banat pentru reconversia profesională a minerilor

CEO vrea să aducă investitori din Banat pentru reconversia profesională a minerilor

9 mai 2017
Minerit
Gabriel Avăcăriței

Conducerea CE Oltenia a participat, la finalul săptămânii trecute, alături de reprezentanţi ai Ministerului Energiei şi autorităţilor din judeţ (Camera de Comerţ şi Industrie Gorj, Prefectura Gorj, Consiliul Judeţean Gorj), la o masă rotundă organizată în colaborare cu autorităţi ale judeţului Timiş. Au fost prezenţi peste 90 de membri ai unor societăţi multinaţionale şi peste 20 de firme de recrutare de personal, conform Gazetei de Sud.

Evenimentul a avut ca scop identificarea de soluţii pentru forţa de muncă calificată disponibilă din judeţul Gorj, precum şi diminuarea deficitului de forţă de muncă din judeţul Timiş, judeţ cu peste 200.000 de firme şi o rată a şomajului sub 1%. Raportat la noile tendinţe ale politicii şi tehnicii mondiale în ceea ce priveşte resurele de energie electrică, în urma programelor de restructurare derulate la nivelul CE Oltenia, persoane calificate în meserii precum electrician, sudor, maşinist, excavatorist, vulcanizator, dar şi cele cu studii superioare în domeniul tehnic şi economic pot opta pentru alte domenii de activitate.

Reprezentanţii CEO aşteaptă acum ca investitorii din Banat să vină să investească în zonele afectate de minerit din judeţul Gorj.

„Conducerea companiei doreşte condiţii de viaţă decente inclusiv pentru lucrătorii afectaţi de măsurile de reducere a sectorului minerit-energie şi se implică în acţiuni ce pot rezolva lipsa locurilor de muncă din propria zonă de activitate, identificând posibile colaborări cu alţi angajatori pentru ca populaţia aptă de muncă să acopere necesarul locurilor de muncă al acestora. Unele dintre companiile prezente la eveniment şi-au manifestat interesul de a deschide activităţi inclusiv în zona Gorj”, precizează CEO.

”În acest sens, conducerea CE Oltenia a solicitat să fie luate în considerare zonele Motru, Rovinari, Turceni, Târgu Jiu. Spre exemplu, în următoarea etapă a derulării acestui proiect, vor fi continuate discuţiile cu companii care construiesc autostrăzi, precum şi cu o firmă de confecţii metalice care doreşte să mute o parte a activităţii sale în zona Motru. Există, de asemenea, companii care oferă oportunităţi pentru femei în domeniul industriei uşoare (industria alimentară, confecţii, activităţi comerciale… Nu în ultimul rând, este de menţionat că, impresionaţi de ideea acestui proiect, reprezentanţii Camerei de Comeţ şi Industrie Româno-Germane şi Româno-Italiene l-au considerat unic în România şi şi-au manifestat dorinţa de a-l disemina la nivel naţional, implicând şi alte judeţe cu diferenţe majore între ratele de somaj înregistrate”, potrivit comunicatului CEO.

Anul acesta compania energetică de la Târgu Jiu va disponibiliza colectiv o mie de mineri şi energeticieni.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *