Acasă » Regenerabile » Cea mai recentă tranzacție verde a Starbucks, cu ajutorul contractelor bilaterale

Cea mai recentă tranzacție verde a Starbucks, cu ajutorul contractelor bilaterale

7 iunie 2019
Regenerabile
Energynomics

Pe măsură ce tot mai multe companii își stabilesc – și abordează – ținte de 100% energie curată, gama de metode de achiziție a energiei din surse regenerabile de care dispun agenții corporativi se maturizează.

În această săptămână, LevelTen Energy, o platformă de achiziții publice de energie regenerabilă, a anunțat încheierea unui portofoliu de energie regenerabilă realizat prin trei proiecte, energia achiziționată de Starbucks având o capacitate colectivă de 146 megawați. Acordul oferă un alt exemplu în care corporațiile cu obiective privind energia din surse regenerabile dezvoltă mai multe opțiuni pentru achizițiile de energie curată.

Starbucks achiziționează simultan o parte din energia curată generată de proiecte, în Carolina de Nord, Oklahoma și Texas, prin intermediul a trei acorduri bilaterale de cumpărare a energiei (PPA). Proiectul implică 50 de megawați de energie eoliană provenită de la ALLETE Clean, 50 MW de energie solară de la Cypress Creek Renewables și 46 MW de energie solară de la BayWa r.e. Proiect. Starbucks are nevoie de mai puțin de 50% din energia generată de proiecte. Restul energiei va fi disponibilă altor cumpărători corporativi, ceea ce înseamnă că acordul ar putea servi la eficientizarea achizițiilor de energie curată de către alte companii, potrivit Greenbiz.com.

Energia achiziționată prin PPA-uri oferă o capacitate pentru alimentarea a 3.000 de cafenele Starbucks. Compania are mai mult de 14.500 de unități în Statele Unite, care includ aproximativ 8.500 de unități deținute de companie și 6.000 sub licență.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *