Acasă » Interes general » BVB: Electrica, BRK și Roca, selectate în programul Investor Relations and Liquidity Support Programme

BVB: Electrica, BRK și Roca, selectate în programul Investor Relations and Liquidity Support Programme

3 august 2023
Interes general
energynomics

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Bursa de Valori București (BVB) și VERTIK au selectat trei companii care vor participa în programul „Investor Relations and Liquidity Support Programme”, lansat în România la începutul acestui an. În cadrul programului de sprijin pentru îmbunătățirea relației cu investitorii și de creștere a lichidității acțiunilor companiilor listate la bursă au fost selectate Societatea Energetică Electrica (simbol BVB: EL), BRK Financial Group (simbol BVB:BRK) și Roca Industry Holding (simbol BVB: ROC1). Cele 3 companii vor beneficia de consultanță oferită de echipa de consultanți profesioniști VERTIK pentru realizarea unei strategii de IR, cu scopul de a îmbunătăți vizibilitatea și lichiditatea acestora în piața de capital.

„Felicităm companiile selectate în program care vor primi sprijin concret, adaptat nevoilor lor, în ceea ce privește creionarea unei strategii de IR – Investor Relations, credem noi, cu impact asupra atractivității companiei în piața de capital. Succesul companiilor listate depinde de modul în care acestea reușesc să construiască o piață activă pentru acțiunile companiei, care mențin atenția investitorilor și atrag noi investitori”, a declarat Attila Toth, Director, Capital & Financial Markets Development Team, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

„Ne bucură interesul ridicat al celor 12 emitenți care au aplicat în cadrul Programului, pentru îmbunătățirea relației cu investitorii, pe care o considerăm cheie în dezvoltarea pieței noastre de capital. BVB a atras în ultimii ani numeroși investitori individuali, în timp ce activele administrate de investitorii instituționali sunt în creștere. Prin urmare, este nevoie de companii de succes și echipe profesioniste de management care pot livra și comunica rezultate”, a adăugat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.

„Electrica, unul dintre liderii sectorului energetic, singurul furnizor, producător și operator de distribuție de energie electrică listat în România, lucrează la o nouă strategie corporativă pe termen mediu și lung, care, pe lângă activitățile principale, va fi centrată pe regenerabile și sustenabilitate. Ne dorim ca relația cu investitorii să fie parte integrantă din aceasta, cu rol cheie în creșterea valorii de piață a companiei, prin creșterea lichidității și vizibilității în piața de capital. Suntem încântați să avem în acest demers suportul BERD, partenerul nostru încă de la listarea din 2014”, a afirmat Alexandru Chiriță, CEO Electrica.

„Investor Relations and Liquidity Support Programme” este gestionat în calitate de consultant principal de Daniela Șerban, Managing Partner VERTIK, împreună cu o echipă de consultanți cu o experiență cumulată de 60 de ani în IR și PR. Programul vizează îmbunătățirea vizibilității în piața de capital a companiilor listate selectate. Programul este susținut financiar în proporție de 80% prin KTACF – Programul de cooperare tehnică pentru dezvoltarea piețelor de capital, finanțat de Guvernul Coreei.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Bursa de valori București (BVB) au lansat programul în România, în ianuarie 2023 și este estimat să se încheie la începutul anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *