Acasă » Interes general » E.ON: Numărul de încărcări pentru mașini electrice s-a dublat în S1, volumul a crescut cu 160%

E.ON: Numărul de încărcări pentru mașini electrice s-a dublat în S1, volumul a crescut cu 160%

3 august 2023
Interes general
energynomics

Conform unui studiu realizat de E.ON la nivel național, circa 22% dintre respondenți cunosc faptul că furnizorii de energie oferă și soluții de e-mobility.

Compania a instalat, în primele șase luni ale anului 2023, aproximativ 95 de stații de încărcare pentru mașini electrice, iar numărul total al unităților instalate a urcat la 375. În acest an, compania estimează că vor fi montate în total  200 de stații de încărcare pentru diverse categorii de clienți.

Torodată, numărul de încărcări realizate în prima jumătate a anului 2023 (S1) s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut, depășind 18.000 de sesiuni, iar cantitea de energie a depășit 330.000 kWh, în creștere cu 160%. Prin intermediul soluției E.ON Drive, clienții companiei au contribuit la o reducere a amprentei de carbon cu 130 de tone de CO2.

În același timp, compania răsplătește efortul clienților pentru a avea un viitor mai verde şi mai sustenabil, plantând câte un copac pentru fiecare 10 kWh alimentați la stațiile E.ON Drive. Astfel, în cadrul campaniilor anuale de plantare, desfășurate în 2021 și 2022, au fost sădiți 34.000 de puieți.

E.ON Drive, prima soluție la cheie dedicată posesorilor de mașini electrice, clienți rezidențiali, business sau municipalități, a fost lansată în anul 2018.

E.ON Energie România s-a implicat și în dezvoltarea unei rețele naționale de stații publice de încărcare de-a lungul unor importante coridoare de transport (Iași-Tg. Mureș, Iași-București, București-Constanța), prin intermediul proiectului NEXT-E, finanțat din fonduri europene.

Din cele aproximativ 3.700 de puncte de încărcare publice a mașinilor electrice din România, cele 1.000 aparținând E.ON Energie România și Renovatio sunt integrate, începând din luna noiembrie 2021, în platforma de e-roaming Hubject. Astfel, utilizatorii E.ON Drive și Renovatio e-charge vor putea accesa toate punctele de încărcare operate de către cele două companii folosind atât aplicațiile mobile, cât și cardurile RFID, contribuind astfel la o creştere extinsă a mobilității posesorilor de autovehicule electrice din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *