Acasă » Electricitate » Burduja: România poate fi şi va fi un stâlp de stabilitate şi un hub energetic

Burduja: România poate fi şi va fi un stâlp de stabilitate şi un hub energetic

13 noiembrie 2023
Electricitate
energynomics

România poate fi şi va fi un stâlp de stabilitate şi un hub energetic, cel puţin în domeniul furnizării de gaze, a declarat, joi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la Aspen – GMF Bucharest Forum.

„Cred că, în mare, Europa a reuşit să găsească diverse metode pentru a nu mai depinde de gazul rusesc. România stă excelent la capitolul acesta, Europa, în general, nu prea. Ieri am avut o discuţie cu ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Peter Szijjarto, iar acesta a afirmat că ei nu pot, realist vorbind, să se decupleze de la gazul rusesc în acest moment. Am analizat posibilităţi pentru a consolida interconectarea, astfel încât (Ungaria – n.r.) să poată folosi gaz nu doar din România, ci şi din alte pieţe decât Rusia. A fost deschis la ideea aceasta”, a punctat el, conform Agerpres.

Potrivit lui Burduja, România a făcut progrese şi în ceea ce priveşte energia verde.

În opinia sa, Legea privind măsurile necesare pentru realizarea de operaţiuni pentru exploatarea energiei eoliene offshore va fi completă până la finalul anului.

„Avem perspectiva câtorva proiecte mari în Marea Neagră, care vor fi operaţionale în 2032 – 2033”, a completat Sebastian Burduja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *