Acasă » Interes general » Pixii – compania tehnologică cu cea mai rapidă creștere din Norvegia

Pixii – compania tehnologică cu cea mai rapidă creștere din Norvegia

13 noiembrie 2023
Interes general
energynomics

Pixii anunță că este recunoscută drept compania de tehnologie cu cea mai rapidă creștere din Norvegia, asigurându-și poziția de top în premiul Deloitte Technology Fast 50.

„Soluția proprietară Pixii, combinată cu o creștere incredibil de impresionantă de 10,205% din 2019 până în 2022, o face compania de tehnologie cu cea mai rapidă creștere din Norvegia și, prin urmare, câștigătoarea Deloitte Technology Fast 50 2023”, spune Kasper Harbitz Erichsen, care este responsabil pentru Fast 50 la Deloitte Norvegia.

Juriul susține că Pixii a dezvoltat o soluție avansată și inovatoare pentru stocarea energiei pe bază de baterii, care reprezintă un punct critic pentru tranziția verde.

„Suntem extrem de mândri să câștigăm și este o mare recunoaștere pentru toată lumea din companie. Premiul are o semnificație specială, deoarece este un clasament complet deschis”, spune Kenneth Bodahl, CEO, Pixii.

Sistemele de stocare a energiei Pixii se bazează pe PixiiBox, un modul avansat de electronică de putere care transferă energia de la rețea la baterii și înapoi la rețea atunci când este necesar. Tehnologia Pixii se remarcă pe piață prin modularitate și scalabilitate.

Designul modular asigură că sistemele sunt fiabile și ușor de întreținut. Acest lucru permite, de asemenea, Pixii să ofere soluții de stocare diverselor segmente de clienți: utilități, clădiri publice și comerciale, întreprinderi industriale, entități care echilibrează rețeaua energetică (piața de frecvență) și operatori de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Iar creșterea puternică va continua. Compania a avut venituri de 177 milioane NOK (aproximativ 16 milioane EUR) în 2022. Până în prima jumătate a acestui an, cifra de afaceri se dublase deja față de anul trecut. Peste 90% este reprezentată de exporturi. Potrivit lui Bodahl, creșterea semnificativă poate fi atribuită în mare măsură megatendinței de electrificare, care a dus la o piață mare și în creștere rapidă.

„Creșterea noastră este în mare măsură determinată de electrificarea sectorului transporturilor și a societății în general. Când se utilizează surse de energie regenerabilă intermitentă, cum ar fi soarele și vântul, va exista adesea o nepotrivire între timpul de producție și cel de consum, creând o nevoie de stocare a energiei. Tehnologia noastră joacă un rol vital în stabilizarea rețelei electrice. De asemenea, beneficiem de faptul că oferim soluții modulare care pot fi ușor scalate. Aceasta înseamnă că suntem relevanți pentru multe segmente de piață și facilități de diferite dimensiuni”, spune domnul Bodahl.

Deloitte Technology Fast 50 clasează companiile tehnologice cu cea mai rapidă creștere a unei țări, pe baza creșterii veniturilor din ultimii patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *