Acasă » Electricitate » Burduja: Am demarat, cu Ministerul Mediului şi Hidroelectrica, un grup de lucru pentru investiții

Burduja: Am demarat, cu Ministerul Mediului şi Hidroelectrica, un grup de lucru pentru investiții

3 august 2023
Electricitate
energynomics

Ministerul Energiei, Ministerul Mediului şi Hidroelectrica au constituit un grup de lucru comun care se va ocupa de investițiile în domeniul energetic, fiind vizate deblocarea proiectelor de infrastructură în hidrocentrale, cu grad de execuție de peste 90%, şi pregătirea de noi proiecte strategice, a anunțat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

„Astăzi am demarat împreună cu colegul meu Mircea Fechet, ministrul Mediului, şi specialiştii celor două ministere, împreună cu Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica, şi echipa lui, un grup de lucru comun pentru investițiile în sectorul energetic. Pe de-o parte, vizăm deblocarea proiectelor de infrastructură în hidrocentrale, proiecte începute şi înainte de 1989, cu grad de execuție de peste 90%. Pe de altă parte, pregătim noile proiecte strategice ale României, de la Tarnița-Lăpuşteşti până la Strategia Națională pe Hidrogen şi legea pentru centrale eoliene offshore”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

El a subliniat că impactul asupra mediului trebuie atent evaluat şi adresat, cu argumente tehnice solide, pentru a asigura dezvoltarea sectorului energetic românesc în condiții optime.

„Toate aceste investiții vor însemna locuri de muncă, facturi mai mici pentru cetățeni şi companii şi un aer mai curat (energie verde)”, a punctat Burduja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *