Acasă » Interes general » Burduja: 13 oferte neangajante pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru Tarnița-Lăpuștești

Burduja: 13 oferte neangajante pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru Tarnița-Lăpuștești

4 septembrie 2023
Interes general
energynomics

Au fost depuse 13 oferte neangajante pentru realizarea studiului de fezabilitate la Tarnița-Lăpuștești, anunţă ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

“O necesitate fundamentală a sistemului energetic național este realizarea capacităților de stocare și echilibrare. În această privință, în sedinta Guvernului din data de 27 iulie 2023, a fost adoptat Memorandumul cu tema Adoptarea unor masuri pentru realizarea obiectivului de investiții Centrala hidroelectrică de acumulare prin pompaj (CHEAP) Tarnița – Lăpuștești. Pentru realizarea acestui obiectiv au fost desemnate două societăți la care Statul Român este acționar unic, respectiv majoritar – Societatea de Admnistrare a Participațiilor în Energie (SAPE S.A.) și SPEEH Hidroelectrica S.A. Am efectuat o cercetare de piață și au fost depuse 13 oferte neangajante pentru realizarea obiectivului, de la unele dintre cele mai importante companii de profil din lume”, scrie Sebastian Burduja în raportul de mandat 15 iunie – 31 august 2023, conform Financialintelligence.

Acesta adaugă: “Ne propunem ca în cel mai scurt timp să procedăm la contractarea studiului de fezabilitate necesar, cu termen de finalizare până la finalul anului 2024. Interesul investitorilor pentru proiect este substanțial”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *