Acasă » Regenerabile » BRD cumpără un pachet minoritar la o firmă turcă de valorificare energetică a deșeurilor

BRD cumpără un pachet minoritar la o firmă turcă de valorificare energetică a deșeurilor

23 august 2021
Biomasă
energynomics

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) promovează know-how-ul sectorului privat în domeniul gestionării deșeurilor în Turcia, investind într-o participație minoritară la firma principală Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları AS.

Principalele activități ale Biotrend sunt gestionarea integrată a deșeurilor solide și generarea de energie regenerabilă în cadrul unor concesiuni municipale de până la 20 de ani. Compania operează 18 centrale energetice pe bază de deșeuri în orașele turcești Izmir, Bursa, Balikesir, Hatay, Usak, Sivas, Aydın, Canakkale și Malatya, cu o capacitate totală instalată de 72,6 MW.

Biotrend este listat pe Borsa Istanbul din aprilie 2021.

În calitate de acționar al uneia dintre principalele companii private de gestionare a deșeurilor din Turcia, BERD intenționează să promoveze participarea sectorului privat la gestionarea deșeurilor municipale. Banca colaborează cu Ministerul Mediului și Urbanizării și cu municipalitățile turce pentru a actualiza cadrul legal pentru parteneriatele public-privat axate pe serviciile municipale.

„Gestionarea slabă a deșeurilor este una dintre principalele probleme de mediu din orașele turcești”, a declarat Arvid Tuerkner, directorul executiv al BERD pentru Turcia. “Deși municipalitățile sunt responsabile pentru gestionarea deșeurilor de pe teritoriul lor, ele se confruntă cu constrângeri tehnice, financiare și manageriale. Companiile private cu know-how, precum Biotrend, pot ajuta orașele să abordeze provocarea deșeurilor, crescând în același timp capacitatea instalată de energie regenerabilă. ”

Cu sprijinul BERD, Biotrend va promova guvernanța corporativă și gestionarea riscurilor climatice, va adopta standarde de mediu și practici de achiziții mai ridicate și va promova egalitatea de gen la locul de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *