Acasă » Electricitate » Hidro » Borislavschi: Banii din privatizarea Electrica, investiţi în reţea şi automatizare

Borislavschi: Banii din privatizarea Electrica, investiţi în reţea şi automatizare

7 iulie 2014
Electricitate
Bogdan Tudorache

###author###

Majoritatea banilor obţinuţi din privatizarea Electrica vor merge către investiţii, spune Alexandra Borislavschi, managing director, Corporate Finance şi Guvernanţă, Electrica.

„Jumătate din bani vor merge către eficientizarea reţelei, iar o bună parte din cealaltă jumătate în automatizare”, a declarat Borislavschi.

În acelaşi timp, Gabriel Dumitrașcu, directorul Direcţiei Privatizări din Departamentul pentru Energie, susţine că pachetele deţinute de Fondul Proprietatea în cadrul subsidiarelor Electrica ar putea fi convertite în acţiuni ale companiei, „dacă va fi o decizie nu profitabilă, ci foarte profitabilă”.

Privatizarea Electrica (BVB:EL) a atras 1,95 miliarde de lei (444,3 mil. euro) prin oferta publică iniţială încheiată cu succes în iunie.

Compania a intrat vineri, 4 iulie, la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti şi pe Bursa din Londra, iar brokerii se aşteaptă ca acţiunile locale să crească în primele zile cu 5% – 10% faţă de preţul plătit de investitori, de 11 lei.

La mijlocul zilei de vineri cotaţiile EL atinseseră un maxim de 11,26 lei şi un minim situat uşor peste valoarea iniţială.

Micii investitori, care au beneficiat de un discount de 5% la achiziţia acţiunii, spun că mai aşteaptă până să dea ordine de vânzare, preţul fiind încă mic.

“Aş fi dat ordin de vânzare astăzi, însă preţul e destul de mic. Voi mai aştepta până ce va trece de un anumit prag”, a declarat vineri un investitor de retail pentru energynomics.ro.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *