Acasă » Termo » Minerit » Blănculescu: „Extremismul străzii” a determinat căderea Legii minelor în Parlament

Blănculescu: „Extremismul străzii” a determinat căderea Legii minelor în Parlament

11 decembrie 2013
Interes general
Bogdan Tudorache

„Extremismul străzii” a determinat căderea Legii minelor în Parlament şi sunt unele „voci ale străzii” care spun că ar trebui triplate redevenţele la petrol si gaze, dar asta ar însemna închiderea tuturor investiţiilor, a declarat miercuri Ionel Blănculescu, consilier al premierului Victor Ponta.

„Extremismul străzii este foarte periculos pentru România. Este nevoie de un răspuns la această formă de radicalism”, a afirmat Blănculescu la conferinţa anuală Reindustrializare şi Infrastructură, organizată de producătorul de pompe Aversa.

El a adăugat că anul 2014 va fi o probă pentru România în privinţa redevenţelor la petrol şi gaze şi va fi o luptă „a radicalismului cu logica investiţională”.

„Sunt voci ale străzii care spun că ar trebui triplate redevenţele, dar asta ar însemna închiderea tuturor investiţiilor”, a arătat Blănculescu.

Prezent la conferinţă, fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian a spus că respingerea Legii minelor a fost „o mare lovitură”.

„Nu pot spune că mi-a venit să plâng, dar am trăit o mare amărăciune. Respingerea Legii Minelor fost o mare lovitură, dar am văzut că o ţară întreagă se bucură”, a spus Vosganian.

Modificarea Legii minelor a fost respinsă, luni, în plenul Senatului, fiind exprimat un număr de voturi sub minimum necesar pentru adoptarea acesteia, după o serie de dispute aprinse între senatorii PDL şi cei ai puterii în ceea ce priveşte prevederile acesteia.

Legea minelor nu a întrunit nici la Camera Deputaţilor numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că Legea minelor va putea fi reluată fie prin procedura parlamentară, fie printr-un proiect de lege al Guvernului sau de ordonanţă de urgenţă.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *