Acasă » Regenerabile » Eolian » Consumul de energie electrică scade și în 2013

Consumul de energie electrică scade și în 2013

10 decembrie 2013
Electricitate
energynomics

Consumul de electricitate pentru întregul an 2013 ar putea fi mai redus cu 4% faţă de anul trecut, estimare uşor peste proiecţia prezentată de Transelectrica în luna septembrie, a declarat pentru Mediafax Octavian Lohan, şeful Dispecerului Energetic Naţional din Transelectrica. „Sperăm ca pe tot anul 2013 consumul să fie în scădere de sub 4%. Spre exemplu, astăzi (marți – n.r.), de la ora 1:00, eolienele nu au scăzut sub 2.000 MW în producție”, a afirmat Octavian Lohan.

Scăderea pe care speră Octavian Lohan să o înregistrăm este cu doar 0,2% mai mică decât cea de anul trecut,când consumul de energie electrică a scăzut cu 3,8%, de la 56,06 TWh la 53,93 TWh, potrivit datelor de la Transelectrica. Prognoza de scădere pentru acest an realizată de Transelectrica în septembrie estima un consum cu 5,1% mai mic decât cel de anul trecut, dar așteptările Dispeceratului Național sunt acum mai optimiste.

Potrivit datelor Transelectrica, unitățile de producție de energie din resursă eoliană asigurau la ora 15:40 aproape 24% din producție, cu o capacitate de 2.101 MW, pe locul întâi fiind termocentralele pe cărbune, cu o pondere de 26,25%. Octavian Lohan a mai menţionat pentru Mediafax că în acest moment produc energie ori sunt în testări centrale eoliene cu o capacitate cumulată de 2.500 MW.

Scăderea consumului de energie electrică va continua și în anii următori, ca urmare, printre altele, a intrării unor companii în afacerile cu producerea de energie pentru auto-consum, și înlocuirii echipamentelor industriale și casnice învechite cu echipamente eficiente energetic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *