Acasă » Electricitate » Best Tools Company se implică în piața de stocare a energiei din România în colaborare cu iNOVAT (P)

Best Tools Company se implică în piața de stocare a energiei din România în colaborare cu iNOVAT (P)

15 februarie 2024
Electricitate
energynomics

Într-o inițiativă strategică de a-și întări prezența în peisajul energetic dinamic al României, iNOVAT Energy Storage Solutions, cel mai cunoscut integrator de sisteme de stocare din Turcia, a dezvoltat un parteneriat cu Best Tools Company, un distribuitor de echipamente industriale specializat în regiune.

 

Intrarea pe piața românească

Efortul colaborativ are ca scop realizarea de progrese semnificative în piața românească de stocare a energiei, capitalizând oportunitățile în creștere generate de fondurile disponibile pentru capacitățile de stocare a energiei. Cele mai notabile sunt fondurile provenite din PNRR pentru sistemele de stocare a energiei și Fondul de Modernizare, prezentând o perspectivă atractivă pentru soluțiile inovatoare în regiune.

 

Promovarea integrării energiei regenerabile

Cu accent pe diminuarea provocărilor asociate consolidării rețelei și limitărilor infrastructurii, parteneriatul se aliniază strategic cu soluțiile decongestionante inteligente necesare în rețeaua de energie din România.

„Pe măsură ce România își propune să sporească producția energiei verzi, prin această colaborare suntem pregătiți să oferim servicii esențiale pentru o integrare mai bună a surselor regenerabile”, Dragoș Bulacu, Business Development Manager, Best Tools Company.

 

 

Experiență dovedită și proiecte în desfășurare

Cu toate că încă nu au proiecte operaționale în România în prezent, cele două companii se mândresc cu un proiect finalizat cu succes în Ungaria, una dintre țările în care Best Tools Company este în procesul de a-și înființa o sucursală. Sistemul de stocare a energiei nou implementat are o putere de 2MW și o capacitate de stocare de 2,4MWh, reprezentând un pas semnificativ către inovația energetică. Finalizarea acestui proiect vine ca o dovadă a capacităților tehnice ridicate și a angajamentului colaborativ pentru dezvoltarea soluțiilor energetice în regiunea Europei Centrale și de Est.

 

Piață dinamică

Cu expertiza iNOVAT și înțelegerea pieței locale adusă de Best Tools Company, acest parteneriat privește cu entuziasm în anul 2024.

„Suntem constant în discuții cu jucători importanți din România și suntem siguri că până la finele acestui an vom da startul unor proiecte majore. Ne-am propus să stabilim o prezență solidă pe piața românească de stocare a energiei în baterii, să contribuim la peisajul energetic în evoluție al României, iar perspectivele sunt bune.” – Dragoș Bulacu, Best Tools Company.

Best Tools este unul dintre principalii distribuitori de grupuri electrogene industriale din România, implicat în domeniul energetic începând din 2006. Această colaborare strategică poziționează compania românească în fruntea inovației, pregătită să aibă un impact durabil asupra viitorului energetic al țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *