Acasă » Regenerabile » Axpo cumpără 4 TWh de energie eoliană de la CEZ prin PPA

Axpo cumpără 4 TWh de energie eoliană de la CEZ prin PPA

24 august 2021
Eolian
energynomics

Axpo semnează un contract de tip PPA de referință pentru cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa operațional în România. Poziția de lider a Axpo pe piața serviciilor de energie din Europa de Est a fost consolidată prin semnarea unui contract de vânzare cumpărare de energie electrică pe termen lung (PPA) cu parcul eolian Fântânele-Cogealac-Gradina al CEZ, parte a portofoliului energetic deținut de Macquarie Asset Management în România.

Acordul pe 7 ani cu parcul eolian pe uscat al CEZ este cel mai mare încheiat de Axpo în regiune până în prezent și acoperă peste 4 terawatt-oră (TWh) de producție de energie electrică. Axpo va acoperi aproximativ 50% din capacitatea totală instalată a CEZ de 600 megawatt (MW) din cele trei parcuri eoliene deținute și administrate de un fond de infrastructură pe termen lung al Macquarie Asset Management. Unitățile sunt situate în Dobrogea, lângă Marea Neagră.

„Vedem un număr din ce în ce mai mare de proprietari de proiecte regenerabile care caută stabilitatea prețurilor și garanțiile care le permit să își dezvolte în continuare producția de energie regenerabilă”, a declarat Domenico Franceschino, Axpo’s Head of Origination, Western & Eastern Europe. „Având în vedere expertiza și know-how-ul nostru pe piața PPA și faptul că suntem prezenți pe piața locală și înțelegem de ce au nevoie clienții noștri, Axpo este poziționată în mod ideal pentru a sprijini în continuare creșterea surselor regenerabile de energie pe care tranziția energetică o cere.”

Radu Rat, director general Axpo Energy România, a adăugat: „Această țară are un mare potențial pentru energiile regenerabile în general și energia eoliană în special. Contractarea PPA este o etapă importantă, atât pentru piața energetică din România, cât și pentru activitatea Axpo”.

Ondrej Safar, CEO CEZ România, a subliniat că acordul financiar pe termen lung contribuie direct la stabilitatea și reziliența portofoliului regenerabil al CEZ. “Fiind primul de acest gen din România, reprezintă un semnal pozitiv către piața locală a energiilor regenerabile care se îndreaptă cu viteză maximă spre tranziția energetică. ”

Un comentariu la „Axpo cumpără 4 TWh de energie eoliană de la CEZ prin PPA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *