Acasă » Regenerabile » Biomasă » Autoritățile încep căutarea consultantului pentru crearea Strategiei Energetice

Autoritățile încep căutarea consultantului pentru crearea Strategiei Energetice

6 noiembrie 2013
Biomasă
energynomics

Un document publicat de Departamentul pentru Energie arată că autoritățile au transmis marți către Comisia Europeană un anunţ privind intenţia de a demara procedura de selectare a consultantului care să elaboreze Strategia Energetică Naţională pentru perioada 2014-2035, dar și prognozele pentru 2050.

Anunțul include o listă de criterii foarte stricte pe care firmele interesate trebuie să le îndeplinească în domeniul prognozelor și strategiilor energetice pe termen lung elaborate pentru instituții și autorități guvernamentale. Totodată, potrivit anexei anunțului, echipa de 11 consultanți trebuie să aibă un caracter multidisciplinar, și cu o experiență de cel puţin 10 ani pentru fiecare consultant.

Firmele care doresc să se înscrie în cursă trebuie să depună Scrisori de Interes până pe 13 noiembrie, iar scrisorile trebuie să cuprindă și evaluarea lor pe marginea valorii achiziției. Departamentul pentru Energie va trimite firmelor interesate anunțul de intenție și documentația de ofertare.

Serviciile de consultanță solicitate de Departament includ analiza sistemului energetic, analiză comercială și de piață, diagnoză a sectorului energetic, elaborarea documentației de mediu, juridice, tehnice și financiare, organizarea tuturor dezbaterilor publice și consultărilor cu mediul de afaceri și cu societatea civilă, asistenţă pentru susţinerea proiectelor naţionale strategice în raport cu organismele financiare internaţionale și elaborarea tuturor actelor normative necesare pentru aprobarea Strategiei.

În legătură cu sumele necesare pentru crearea Strategiei Energetice, Departamentul pentru Energie a propus introducerea în Legea privind divizarea OPSPI a unui amendament privind finanţarea acesteia din bani proveniți în urma privatizărilor, dar Comisia de Industrie a Camerei a respins marți amendamentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *