Acasă » Electricitate » Automobile Bavaria a prezentat noile modele electrice ale grupului BMW

Automobile Bavaria a prezentat noile modele electrice ale grupului BMW

22 martie 2021
Electricitate
Bogdan Tudorache

Grupul BMW a lansat noi modele electrice pe piață. MINI Cooper SE, primul model pur electric al mărcii britanice, îmbină mobilitatea electrică urbană cu spiritul specific go-kart, susține Marius Răspopa, specialist produs BMW & MINI Automobile Bavaria.

”Cel de-al doilea model lansat de grupul BMW este iX3, primul sport-activity vehicle pur electric al mărcii, care vine și el cu câteva elemente interesante”, a spus Răspopa, în cadrul conferinței ”Desantul mașinilor electrice”, organizate de Energynomics.

Modelul MINI Cooper SE dispune de o aerodinamică sporită, jante speciale și suportă o încărcare rapidă, atât în curent alternativ, cât și continuu, de până la 50 de kW, în standardul Type 2. Poate fi încărcat la orice priză de 220 V.  Autonomia de până la 240 de km în regim WLTP este asigurată de o baterie de 32,6 kWh, puterea motorului fiind de 184 CP.

Partenerii Energynomics primesc cadou, la achiziționarea unui MINI Cooper SE, o stație de încărcare de perete (wall-box).

”Accelerația de la 0 la 60 km/h are loc în doar 3,9 secunde, un lucru extrem de util în traficul urban. Iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 7,3 secunde, grație răspunsului instantaneu al motorului electric”, a mai spus el, prezentând și aplicația mobilă MINI.

BMW iX3 este echipat cu a cincea generație eDrive, sistemul de propulsie proprietar BMW având o eficiență de peste 90%, nefiind dependent de metalele rare. Ansamblul este cu 30% mai compact, iar bateriile au o densitate a energiei crescută cu 20% față de generațiile anterioare. Mașina poate fi alimentată și rapid, la stații de până la 150 kW. Ea poate fi alimentată în doar 30 de minute cu energia necesară parcurgerii a 250 km. Autonomia totală este de 460 km. Poate atinge 100 km/h în 6,9 secunde, datorită motorului de 286 CP (400Nm).

Conferința “Desantul mașinilor electrice” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor ABB România, Automobile Bavaria, LAPP România.

S-au înscris pe platforma MyConnector pentru a participa la dialog peste 180 de persoane.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *