Acasă » Electricitate » Astăzi lansăm numărul 38 al revistei Energynomics!

Astăzi lansăm numărul 38 al revistei Energynomics!

28 martie 2023
Electricitate
energynomics

Numărul 38 al revistei Energynomics Magazine va fi lansat marți, 28 martie, în cadrul celeic de-a 10-a ediții a Spring Cocktail.

ENERGYNOMICS MAGAZINE ONLINE

184 de pagini de interviuri, analize și opinii, integral bilingve, la cea mai bună calitate grafică, sunt disponibile acum pentru toți cei interesați de actualitatea industriei energetice din România. În câteva zile va fi disponibilă și varianta tipărită, așa cum se întâmplă din decembrie 2013, pentru profesioniștii din industria energetică din România, managerii celor mai active companii și oficialii din autoritățile de reglementare cu atribuții în sectorul energetic.

Pentru aceștia, abordăm temele de maximă actualitate, de la contextul economic general, la strategiile europene, naționale și de companie, de la prognozele pentru acest an, la bilanțul anului anterior concretizat în dividende acordate acționarilor, de la eforturile pentru eficiență energetică în industrie și la nivelul autorităților publice locale, de la (neașteptatul) rol în creștere al segmentului de petrol și gaze, la efervescența proiectelor și investițiilor în segmentul regenerabilelor, mai ales la nivelul prosumatorilor.

Câteva idei din cuprins

Anul 2022 a fost anul investițiilor în energie în România, 2023 continuă să fie și el un an în care se efectuează investiții masive, iar efectele acestor investiții se vor vedea în curând, susține Virgil Popescu, Ministrul Energiei, în cadrul unui interviu exclusiv oferit Energynomics. Totodată, Ministerul Energiei a încheiat parteneriate strategice, solide, pe termen lung pentru a asigura securitatea energetică a țării, ne-a mai spus Virgil Popescu. “Am securizat circuitul nuclear integrat în cadrul Nuclearelectrica și am creat premisele ca acest sector să fie forța motoare în ceea ce privește producția de energie electrică curată.”

Delgaz Grid a înregistrat o creștere a solicitărilor de conectare la rețea a prosumatorilor de aproape 10 ori în 2022. Totodată, compania a lansat un proiect-pilot pentru a testa utilizarea hidrogenului pentru încălzirea locuințelor și este interesată să devină producă- tor de hidrogen. ”Fără investiții masive în rețelele de distribuție nu poate exista tranziție energetică, de aceea ne dorim să se revină la normal în ce privește mecanismul de stabilire a tarifelor de distribuție, care anul trecut au fost înghețate”, afirmă Cristian Secoșan, director general al Delgaz Grid. “Urmărim cu prioritate și contorizarea inteligentă. Pentru anii următori (2023- 2028) avem în plan să montăm încă 425.000 de contoare.

În 2030 România va avea circa 11-12 GW de capacitate instalată în eolian și solar, în proporții aproximativ egale, ne-a spus Zsuzsa Bereschi, senior project manager, Horváth & Partners. Ea estimează și o dublare a capacităților în biomasă și biogaz, spre 0,5 GW, urmând ca centralele 3 și 4 de la Cernavodă să dubleze capacitatea de producție de energie nucleară. România are un potențial enorm și numeroase proiecte în pregătire, însă noile investiții au nevoie de înlăturarea barierelor și a lipsei de predictibilitate cât mai repede posibil, a susținut Zsuzsa Bereschi. “Vrem să creăm valoare adăugată cu aceste resurse energetice, de exemplu produse chimice cu emisii scăzute, oțel verde, materiale de construcții verzi etc.”

Autorități și manageri, companii și experți din toate sectoarele energetice apar de asemenea în noul număr Energynomics Magazine. Între aceștia, Virgil Popescu – Ministerul Energiei, Cristian Secoșan – Delgaz Grid, Radu Crăciun – BCR Pensii, Frank Neel – OMV Petrom, Zoltán Nagy-Bege – ANRE, Ioannis Kalapodas – European Energy, Mihai Căruntu – AAFBR, Ajay Aggarwal – LIBERTY Steel Group Europe, Mark Beacom – Black Sea Oil & Gas, Ștefan Vuza – Chimcomplex, Ondrej Safar – CEZ Group România, Zsuzsa Bereschi – Horváth & Partners, Volker Rossmann – Pixii.

Menținem perspectiva integrată asupra întregii industrii, cu patru secțiuni distincte pentru fiecare mare sector – electricitate, petrol și gaze, regenerabile, termoficare – și o secțiune de interes general.

Puteți vedea toate numerele anterioare în format electronic AICI.

Dacă vreţi să ne propuneţi o temă, o colaborare editorială sau publicitară, vă invităm să ne scrieţi pe adresa office @ energynomics.com. Pentru abonamente, vă invităm să folosiţi aceeaşi adresa office @ energynomics.com.

Un comentariu la „Astăzi lansăm numărul 38 al revistei Energynomics!”

  1. Pingback: Astăzi lansăm numărul 38 al revistei Energynomics! - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *