Acasă » Electricitate » Asociația Eoliană l-a denunțat pe Constantinescu, care a refuzat avizele pentru câteva parcuri

Asociația Eoliană l-a denunțat pe Constantinescu, care a refuzat avizele pentru câteva parcuri

21 martie 2014
Electricitate
Bogdan Tudorache

Marian Turbatu este omul care a pus în mişcare procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în cazul de corupție al președintelui Consiliului Județean Contanța, Nicușor Constantinescu, scrie Adevărul. Principalul denunţător al lui Nicuşor Constantinescu, Turbatu este preşedintele Asociaţiei Eoliene Române și un om cu afaceri în domeniul energiei verzi. Turbatu spune că a câştigat zeci de procese împotriva lui Nicuşor Constantinescu, dar preşedintele CJ Constanţa nu a respectat hotărârile judecătoreşti.

„În 2014 am primit şapte certificate de urbanism solicitate încă din 2008. Asta s-a întâmplat după şapte ani, deşi instanţa l-a obligat să le emită“, precizează Turbatu.

De fiecare dată când a vrut să discute cu preşedintele Consiliului Judeţean, acesta a refuzat pentru că „nu i-am îndeplinit solicitările”.

”Constantinescu nu cere niciodată şpagă direct, dar Consiliul Judeţean Constanţa avea tarife stabilite pentru emiterea certificatelor de urbanism. Eu am dus la DNA colegi care au avut cereri de mită de la Nicuşor. În Dobrogea nu există parc eolian pe raza CJ Constanţa cu un patron căruia să nu i se fi cerut favoruri“, a mai spus Turbatu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa va fi anchetat în stare de libertate sub control judiciar. Nicuşor Constantinescu este acuzat de 24 de infracţiuni de abuz în serviciu şi un prejudiciu de 30 de milioane euro.

Şeful CJ şi unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Radu Mazăre este acuzat că a blocat constant controalele Curţii de Conturi, comiţând astfel un abuz, conform Gândul. În plus Constantinescu este acuzat şi de faptul că nu a pus în executare hotărârile instanţelor prin care era obligat să emită certificate de urbanism pentru centrale eoliene.

„În perioada 2007-2014, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu a respectat dispoziţiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 12 certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale, prin aceste acţiuni producând un prejudiciu de aproximativ 30.000.000 euro.

Mai mult decât atât, după ce instanţele judecătoreşti au  dispus prin 9 hotărâri definitive pronunţate în perioada 2008 – 2011 ca preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa să procedeze la emiterea documentelor respective, acesta  a refuzat punerea în executare a hotărârilor prin care era obligat să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu”, susţine DNA, citată de Gândul.info.

În Dobrogea sunt mai multe parcuri eoliene ale unor firme private cu capital străin, însumând investiții de sute de milioane de euro.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *