Acasă » Interes general » Ariston: Rezultatele pozitive din T4 ridică veniturile anuale și rezultatul EBIT la niveluri record

Ariston: Rezultatele pozitive din T4 ridică veniturile anuale și rezultatul EBIT la niveluri record

10 aprilie 2023
Interes general
Bogdan Tudorache

Grupul Ariston a anunțat azi venituri nete de 2.379 milioane euro în 2022, cu 19,7% mai mult față de 2021.  Creșterea a fost mai puternică la divizia Confort termic în comparație cu celelalte două divizii și a fost concentrată în Europa și Asia/Pacific & MEA.

Profitul operațional EBIT ajustat s-a ridicat la 223 milioane euro, în creștere 9,4% față de 2021, iar profitul net, la 140 milioane euro, cu 2,9% mai mare decât în 2021.

„Rezultatele primului an de după IPO demonstrează încă o dată soliditatea modelului nostru de afaceri, creşterea organică fiind completată de o achiziție strategică”, a precizat Paolo Merloni, președintele executiv al Grupului Ariston.

“Odată cu achiziția Centrotec Climate Systems, cifra de afaceri a grupului va depăşi 3 miliarde de euro, cu un profit solid”.

Pe 2 ianuarie 2023, Ariston a achiziționat Centrotec Climate Systems (mărcile Wolf, Brink, Ned Air și Pro-Klima). Prețul de achiziție plătit la închidere a fost de 635,05 milioane de euro în numerar plus 41.416.667 de acțiuni Ariston Holding N.V. emise printr-o majorare de capital dedicată.

„Am obținut rezultate excelente, înregistrând creșteri pe piețele noastre principale de soluții regenerabile și de înaltă eficiență, în special în Europa”, a adăugat Laurent Jacquemin, CEO al Grupului Ariston.

„De asemenea, am traversat cu bine un context extrem de complex al lanțului de aprovizionare, adaptându-ne la un ecosistem în schimbare rapidă și rămânând fideli crezului nostru de a ne servi clienții”.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *