Acasă » Regenerabile » Biomasă » ARBIO propune limitarea schemei de sprijin pentru biomasă și biogaz

ARBIO propune limitarea schemei de sprijin pentru biomasă și biogaz

26 februarie 2016
Biomasă
energynomics

Asociația Română pentru Biomasă și Biogaz (ARBIO) susține realizarea unei scheme de sprijin pentru aceste două surse regenerabile de energie în limita a 300 MW, după principiul “primul sosit, primul servit”, arată reprezentanții ARBIO, care susțin că au identificat și modalitatea prin care se poate finanța ajutorul fără presiuni suplimentare pentru consumatorul final.

Astfel, sectorul de biomasă și biogaz nu ar intra în cursa agresivă și nelimitată pentru venituri pe care a văzut-o sectorul energetic românesc cu privire la sursele eoliene și fotovoltaice, susțin reprezentanții asociației. Odată ce totalul de 300 MW va deveni operațional, ARBIO sugerează ca părțile interesate să evalueze rezultatele și să decidă dacă va sprijini în continuarea expansiunea suportului pentru proiecte de bioenergie.

Membrii ARBIO au înaintat două propuneri pentru creionarea schemei de sprijin. Una dintre ele presupune construirea unei legi specifice domeniului, iar a doua presupune modificări și adăugiri la Legea nr. 220/2008.

Totodată, ARBIO anunță că a prezentat autorităților cu responsabilitate în domeniu studii de impact, studii de fezabiitate, date despre volumul terenurilor degradate (care pot fi folosite pentru plantarea culturilor energetice fara a crea probleme lantului alimentar) și despre volumul deșeurilor municipale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.