Acasă » Interes general » Aramco ar putea deveni acționar în cadrul companiei create de Renault și Geely

Aramco ar putea deveni acționar în cadrul companiei create de Renault și Geely

2 martie 2023
Interes general
energynomics

Gigantul petrolier Aramco din Arabia Saudită este aproape de un acord în urma căruia va prelua o participație la noua societate mixtă dedicată motoarelor pe combustie, înființată de producătorii auto Renault SA şi Zhejiang Geely Holding Group Co., au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Potrivit surselor, Aramco, cea mai mare companie petrolieră din lume, va prelua o participație minoritară la această societate mixtă, în timp ce Renault şi producătorul chinez Geely intenționează să aibă o participație identică. Chiar dacă este posibil ca un acord preliminar să fie anunțat încă de săptămâna aceasta, nu există nicio certitudine că se va ajunge la un acord, au adăugat sursele, potrivit Agerpres.

Un eventual acord ar ajuta grupul de stat Aramco să crească într-o industrie auto care în prezent face tranziția spre alimentarea de bază de baterie. Chiar dacă vânzările de vehicule complet electric au explodat în termeni procentuali, automobilele cu motoare pe combustie precum şi cele hibride vor fi la mare cerere timp de mai mulți ani, în special în țările în curs de dezvoltare.

În luna mai 2022, Renault anunțase în mod oficial că ia în considerare opțiunea creării a două entități separate, una dedicată dezvoltării, producției şi vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franța, şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producției de motoare şi cutii de viteze termice şi hibride de nouă generație E-TECH, care va include operațiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia şi America Latină. În noiembrie, Renault şi Geely au ajuns la un acord privind lansarea unei societăți mixte, deținute în mod egal, care va furniza motoare pe combustie şi tehnologie hibridă brandurilor pe care le dețin, precum şi altor companii auto.

Noua entitate, care nu are încă un nume oficial, va avea 19.000 de angajați la 17 fabrici şi trei centre de cercetare-dezvoltare în Europa, China şi America de Sud.

Etichete:

Un comentariu la „Aramco ar putea deveni acționar în cadrul companiei create de Renault și Geely”

  1. Pingback: Aramco ar putea deveni acționar în cadrul companiei create de Renault și Geely - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *